Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, ilçede plaka tanıma sisteminin de yer aldığı 21 noktada Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) kurulumu çalışmalarına başlandığını söyledi.

Afşin’de MOBESE sistemi çalışması için startı verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan, 17 noktaya Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve 4 noktaya da Plaka Tanıtma Sistemi kurulması için gerekli çalışmalar başladı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Emniyet Genel Müdürlüğü ve ASELSAN arasında imzalanan protokol çerçevesinde MOBESE altyapı çalışmalarının başladığını ve Eylül ayında tamamlanacağını belirtti.

İlçede 17 farklı noktada MOBESE, 4 noktada da plaka tanıma sistemi kurulacağını kaydeden Budan, ilçede araç kontrollerinin bu sistemle kontrol edileceğini ve kameraların adli olaylarda büyük fayda sağlayacağını vurguladı.

MOBESE sistemleri, güvenliğin sağlanması açısından oldukça önemli olduğuna değinen Budan, şöyle konuştu:

“Günümüzde artık teknolojik sistemler gerek, güvenlik alanında gerekse, tüm hayatımızın içerisinde önemli bir yer kaplıyor. Emniyet Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu ihale sonucunda ülkemizin savunma sanayisinde söz sahibi firması olan ASELSAN şirketi tarafından bu hizmet gerçekleştirilmektedir. Gerek ihalemizin yapılması aşamasında ve gerekse işin yapılması aşamasında Emniyet Genel Müdürlüğümüze ve çalışan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Afşin Emniyet Müdürlüğümüze sistem odası kurulmak üzere 17 adet MOBESE kamerası ve 4 tanede Plaka Tanıma Sistemi olmak üzere toplamda 21 noktada kamera kurulacak. Bu bizim sürekli dört gözle beklediğimiz ve ilçemizde gerek suçun önlenmesinin önüne geçmek ve suç işlemeyi düşünen insanlar için caydırıcı bir özelliği olduğunu düşünüyoruz.  Suçun işlenmesini önleyemediğimizde, suç işlendikten sonra failin yakalanması, olayın aydınlatılması ve adliye teşkilatında yargılama aşamasında da delil olması anlamında MOBESE sistemi Türkiye’de çok önemli bir hizmet. Yüksek çözünürlük ve gece görüşü gibi özelliklere sahip kameralar polisimizin denetimlerine katkı sağlayacak.”

MOBESE ve Plaka Tanıma Sisteminin, İlçe Emniyet Müdürlüğünün en büyük yardımcısı olacağını ifade eden Budan, “Bugün itibariyle bu hizmetin çalışmaları Afşin ilçemizde çalışmaları başladı. Şuan çalışmalarımızın sonundayız. Eylül ayında okullarımızın açılmasıyla birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün bünyesinde, Afşin halkımıza hizmet edecek. Kamera sistemi Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğümüze en büyük yardım kaynağı ve teknolojik bir destek olacaktır. Yapılan bu çalışmaların amacı ilçemizi daha güvenli bir hale getirerek vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini teminat altına almak. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.”açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi