Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi destekli çiftçilere kapama bahçe tesis etmek isteyen üreticilere yüzde 60 hibeyle meyve fidanı temini yapılacak.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt,

“ İl ve İlçe Müdürlüğümüz Koordinasyonunda ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin yüzde 60’lık desteği ile Afşin’de meyve fidanı ve bağ ve çilek fidesi dağıtımı planlanmaktadır. İlçemizde mevcut olan meyveciliğin daha da geliştirilmesine ve vasfını kaybetmiş bağ alanlarının tekrar canlandırılmasına katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu çalışma ile çiftçilerimizin talepleri ve teknik personellerimizin telkinleri doğrultusunda uygun görülecek meyve fidanı çeşitleri (ceviz elma, kiraz, erik)  ile bağ ve çilek fidesinin alımı yapılarak çiftçilerimize dağıtılacaktır. Fide ve fidan maliyetlerinin %40 çitçimizce, yüzde 60’ı Büyükşehir Belediyemizce karşılanacaktır. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bağ ve çilek alanları için en az 2 dekar, diğer meyve türleri için 3 dekar arazi bütünlüğü şartı aranacaktır. Fidan talep etmek isteyen çiftçilerimiz 1 Ekim 2015 tarihine kadar İlçe Müdürlüğümüze  bizzat veya 511 49 70 numaralı telefondan başvuruda bulunabilirler.”

Şeklinde konuştu.

Fide ve fidan almak için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlarımız İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bizzat veya telefon ile ulaşarak Ziraat Mühendisi Ömer Fıstık ile görüşebilirler.

Editör: Haber Merkezi