Afşin’de marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi yapıldı.

Afşin Belediyesi zabıta ekipleri, ilçe genelindeki marketlerde, döviz kurundaki düşüşün fiyatlara yansıtılmadığı şikayetleri üzerine marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirildi.

Satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında inceleme yapan ekipler, döviz kurundaki düşüşün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol etti.

Alışveriş sepetine farklı ürünler koyarak kasaya giden ekipler, etiket fiyatları ile kasadaki fiyatların eşleşip eşleşmediğini karşılaştırdı.

Etiket ve irsaliyelerde fiyat farklılıkları tespit edildiğinde rapor tutularak, Ticaret Bakanlığının ilgili birimlerine gönderiliyor.

Denetimlerde, çay, şeker, un, yumurta, tavuk, pirinç, peynir, süt ve yağ gibi ürünlerin etiket ve kasa fiyatının farklı olup olmadığını kontrol eden ekipler, fiyat farkı tespit edilen marketler hakkında tutanak tuttu.

Ayrıca, alış ve satış arasında fahiş fiyat artışı yaptığı tespit edilen marketlerle ilgili de işlem başlatılacağı belirtildi.

Denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi