Afşin İlçe Müftülüğü, kutlu doğum haftası nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

Afşin İlçe Müftülüğünde düzenlenen programda konuşma yapan Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl Kutlu Doğum Haftası etkinlilerinde ana temasının “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olduğunu belirtti.

Yıldırım, “1989 yılından beri her yıl, Nisan ayının 14-20 tarihleri arası, “Kutlu Doğum Haftası” olarak, halkımızın büyük bir coşkuyla; kutladığı sahiplendiği, bir hafta olmuştur. Kutlu Doğum Haftasının bu yılki ana teması, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gerçekten de çok muhtaç olduğumuz bir konu yani: “Hz. Peygamber, Din Ve Samimiyet” olarak belirlenmiştir. Yaşadığımız çağda, insanın etrafını; faydacılık,  fırsatçılık, egoizm, bencillik, benmerkezci davranışlar sarmaya başladı. İnsanlığın etrafını kuşatan bu olumsuzluklar, insanı onurundan ödün vermesi ile karşı karşıya bıraktı.  Bütün söz ve hareketlerimizde egemen olması gereken samimiyet, maalesef işlevini yitirmeye başladı. Bunun çözümü için de, Sevgili Peygamberimiz (sav.)’in insanlığa getirdiği; içtenliğin, samimiyetin, zarafet ve letafetin iyi anlaşılması gerekir. Samimiyet, insanı; güzelleştiren, olgunlaştıran, latif hale getiren önemli özelliklerdendir. Samimiyet, Hz. Mevlana’nın deyişiyle, “Ya göründüğün gibi ol, Ya olduğun gibi görün” olmaktır. Samimiyet, kimlikli, kişilikli ve özü-sözü bir olmaktır. Bu gibi insani değerlerin; zedelenmesine, yok olmasına asla müsaade etmemek gerekir. Bunun için de hepimiz, kendi samimiyetimizi sorgulamak zorundayız.” dedi.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yıl, 1443. Yıldönümünü idrak ettiğimiz“ Kutlu Doğum Haftası”, Dünyanın dört bir yanında bütün vatandaşlarımızın katılımıyla büyük bir heyecanla kutlanacaktır. Afşin’imizde de birçok faaliyetler icra edilecektir. Faaliyetlerimizin listesi mahalli basında yayınlanacaktır. Bütün programlarımıza bütün halkımızı bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi