Afşin'de yaşayan 6. sınıf öğrencisi Göktürk Bera Selimoğlu ve kuzeni Ecrin Gül Dinç, Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında mağdur olan ailelere destek olmak için evinde hazırladığı limonatayı satarak destek olmaya çalışıyor.


Afşinbey Mahallesindeki evinin önüne kuzenleriyle birlikte limonata tezgahı açan 11 yaşındaki Göktürk Bera Selimoğlu, yoldan geçen vatandaşlara limonata satarak Türkiye’nin orman yangınlarıyla olan savaşına destek olmaya çalışıyor.
Limonata satışlarından elde ettiği gelirin tamamını Manavgat’ta meydana gelen orman yanığında mağdur olan ailelere göndereceğini ifade eden Göktürk Bera Selimoğlu, Türkiye’nin birçok yerinde tahribata yol açan orman yangınlarından dolayı üzüntü duyduğunu belirtti.
Aşık Mahzuni Şerif Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Selimoğlu, “Türkiye’de yaşanan orman yangınlarını televizyonda gördüm ve çok üzüldüm. Orada mağdur olan aileleri, yangında yanan canlıların durumuna çok üzüldüm. Evde boş boş oturmamın doğru olmayacağını ve bir şeyeler yapmam gerektiğini düşündüm. Limonata satmak aklıma geldi ve bunu da ailem ile paylaştım. Fikrime ailemde destek oldu” dedi.
3 gündür yapmış olduğu limonata satışından 300 lira elde ettiğini söyleyen Selimoğlu, “ Cuma günü başlattığım Manavgat yangınına destek kampanyamı  önümüzdeki Cuma gününe kadar sürdürmek istiyorum. Kazandığım paranın tamamını orman yangınında mağdur olan ailelere göndereceğim. “ ifadelerine yer verdi.
11 yaşındaki Göktürk Bera Selimoğlu’nun orman yangınlarını haberlerde izlediğini ve iki gün boyunca ağladığını belirten dede Erdoğan Dinç de, torunlarının yangın bölgesinde vatandaşlara destek olmak için seferber olduğunu söyledi.

"Bizler sadece destek olduk"


Torunlarıyla gurur duyduğunu belirten Erdoğan Dinç, “Göktürk, haberlerde mağdur olan ve ölen insanları, hayvanların telef olduğunu gördü. Dayanamadı. Yangında mağdur olan vatandaşlara nasıl yardımcı olabilirim diye bize soruyordu. Daha sonra limonata yaparsanız ben satarım ve kazandığım parayı oraya gönderirim dedi. Tamamen Göktürk’ün fikri, bizler sadece destek olduk” açıklamasında bulundu.
Antalya’da yaşayan ve yaz tatili için Afşin’e gelen 13 yaşındaki Ecrin Gül Dinç de, kuzeni Göktürk Bera Selimoğlu’na limonata satışlarında yardım ettiğini söyledi.


Yoldan geçen vatandaşlara ve komşulara limonata satışı yaptıklarını ifade eden Ecrin Dinç, “ Kuzenim Göktürk, limonata satma fikrini ilk benimle paylaştı. Bende Manavgat’ta çıkan yangını gördüğümde çok üzülmüştüm. Kuzenimde böyle bir fikirle bana gelince bende bir şeyler yapmak istedim. Boş boş durmak yerine küçük de olsa bir yardım çabasında bulunmak beni mutlu ediyor.” dedi.

Editör: Haber Merkezi