“Sağlık için hepimiz için" sloganıyla yapılan denetimde Afşin’deki tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen temizlik, maske ve mesafe kuralları hatırlatılarak, alınacak tedbirlerin salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

Afşin Belediye Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, polis ve jandarma tarafından ilçe genelinde gerçekleştirilen denetimlerde konaklama tesisleri, lokanta, market, fırın, kafe, restoran, kahvehane, kıraathane, düğün salonları, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, otogar, taksi durakları ve park alanları kontrol edildi.

Denetimde, vatandaşların kalabalıklar halinde bir araya geldiği yerlerde temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına dikkat edildi. Denetimler sırasında vatandaşlara yönelik bilinçlendirme ve rehberlik edici faaliyetlerde bulunuldu.

Vatandaşları kurallara uymaları yönünde uyaran Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, "Sahada kamu ve kurum amirlerimiz, denetim komisyonlarımız, denetimde görev alan bütün arkadaşlarımız geniş kapsamlı işletmeleri denetliyorlar. Vatandaşlarımızı maske takma, sosyal mesafeye uyma ve hijyen kurallarına uymaları yönünde uyarmak ve bilinçlendirmek üzere bütün ekiplerimiz sahada. Bütün vatandaşlarımızdan sosyal mesafe kurallarına uymalarını, maske takmaya riayet etmelerini ve hijyen kurallarına uymalarını rica ediyoruz.

Yasaklara uymayanlara ceza verilecek

Halk sağlığı açısından ciddi anlamda risk ve süreklilik oluşturan ya da kurallara aykırı davranışlarda ısrar edenler için ise ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarınca belirlenecek cezalar mülki idare amirlerince uygulanacak.

Editör: Haber Merkezi