Afşin’in önemli problemlerinden olan ana caddelerdeki trafik ve park sorunu "1 TL" ye çözüldü.

Atatürk Caddesi ve Elçibey Caddesi’nde trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlamak ve toplu ulaşımı teşvik etmek için Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan AKBEL A.Ş parkomat işletmeciliğini hayata geçirdi.

İlçenin bütün trafik ve park yükünü çeken Atatürk Caddesi ve Elçibey Caddesi'nde parkomat (ücretli otopark) uygulamasının başlamasıyla birlikte büyük bir rahatlama sağlandı. Her iki cadde üzerinde de sabit araç parkları yapılmazken, ikinci sıra park yok denilecek kadar azaldı.

Esnaf ve Araç Sürücüleri Uygulamadan Memnun

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı "Parkomat" uygulamasının ardından caddelerde rahatlayan trafik ve park yeri sorununun ortadan kalkması, esnaf ve vatandaşların yüzünü güldürüyor.

Cadde esnafları ve vatandaşlar,  ücretli park hizmetinin uzun zaman önce uygulanmaya konulması gerektiğini belirterek, ilçenin en kemikleşmiş sorunlarından biri olan ana cadde üzerindeki park sorunun nihayet çözüldüğünü belirttiler. 

Saatlik ücreti 1 TL

Atatürk ve Elçibey Caddesinde Sabah 08.00 ile akşam 18.00 arasında uygulamaya geçirilen parkomat siteminde ilk 10 dakika ücretsiz ve araçlardan her saat başı 1 TL otopark ücreti alınıyor. Engelli vatandaşla ve gaziler için ise ilk 2 saat için park ücreti alınmayacak. Dileyen vatandaşlar aylık 100 TL abonelik ücreti ödeyerek araçlarını park edebilecekler.


Editör: Haber Merkezi