Afşin’de etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi.

İlçede dün öğle saatlerinde yağmaya başlayan kar, yerini tipi ve soğuk havaya bıraktı.

İlçe genlinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Afşin Belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Günüz sıfırın altında 6 dereceye düştüğü ilçede vatandaşlar cadde ve sokaklarda yürümekte güçlük çekti.

Afşin Belediyesi ekipleri cadde kaldırımlarında, esnaflar da kendi dükkanları önündeki karları kürüme çalışmalarında bulundu.

Güven, vatandaşları mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamaları konusunda uyardı.

Kar küreme çalışmalarına katılan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Ekiplerimiz ile birlikte kar küreme çalışmalarındayız. Çalışmalarımız devam edecek. Ana arter ve caddelerimiz sürekli ringler ile açık tutulmakta. Hastane yolu sürekli açık. Vatandaşlarımızdan mecbur kalmadıkça araçları ile yola çıkmamalarını dileriz.  Kar kalınlığının şehir genelinde 40 santimetrenin üzerinde ve  hava tahminlerine göre de yağışların devam etmesi bekleniyor.” açıklamasında bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de, “Toplamda 210 iş makinesi ve 250’nin üzerinde personelimizle kar yağışının başladığı ilk andan bu yana canla başla çalışıyoruz. Ana arterlerimiz hamdolsun açık, hemşehrilerimizden kış lastiği kullanımı noktasında hassasiyet bekliyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekipleriyle sahada seferber olduğunun altını çizen Başkan Güngör açıklamasında, “Kar yağışının başladığı ilk saatlerden bu yana 11 ilçemizin tümünde sorumluluk sahamız içindeki arterlerin ve ana caddelerin ulaşıma açık tutulması adına tüm ekiplerimizle sahadayız. 210 karla mücadele aracımız ve 250’den fazla personelimizle sabah saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar özveriyle, canla başla çalışıyoruz. Hamdolsun an itibariyle sorumluluk sahamız içindeki ana arterlerimiz büyük ölçüde açık. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kaydetti.

Editör: Haber Merkezi