Afşin Belediyesi ve Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, kanserde erken tanı teşhis ve farkındalık etkinliği düzenlendi.

Afşin Belediye Düğün Salonunda Afşin Ulu Camii müezzini Ebubekir Şahin’in Kur’an tilavetiyle başlayan programda kansere dikkat çekmek için katılımcılara pembe rozet takıldı. Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından düzenlenen etkinlikte kanserin erken teşhisin önemi vurgulandı.

Programda konuşan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) birimi bu işe gönüllerini vermişler. İnsanlarımızı, çocuklarımızı yetiştiren ülkenin, milletin, ümmetin umudu olan hanımlarımızın maruz kaldığı kanser türlerinden birçoğu erken teşhisle çözülebiliyor. Bu konuda Afşin’de görev yapan sağlık personeli çok özverili bir şekilde çalışıyor. Afşin Belediyesi olarak bu konuda bizlerden her türlü destek çıkacağından da hiç şüpheniz olmasın. Eğer geç kalırsanız çocuklarınız sizsiz, annesiz kalacak. O yüzden erken tanı için hep birlikte Kanser Erken Tanı Merkezlerine gidilmesi gerektiğini vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

Afşin İlçesinde ücretsiz kanser taraması yapıldığını belirten Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil Kalkan, erken teşhisin önemine dikkat çekti.

Kalkan, “Biliyorsunuz ki kanseri tedavi etmek pahalı. Hem maddi hem manevi büyük gerileme sağlamaktadır.  Bu yüzden biz Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımıza devamlı çağrıda bulunuyoruz. Lütfen taramalara katılalım farkında olalım diye. Bizler halkın içine karışmaya onlara bir adım daha yaklaşmaya devam edeceğiz ve destek olacağız. Kanseri önceden fark edip gerekli önlemleri almak için toplum bazlı yapmış olduğumuz araştırma yaptık ve bununla ilgili Afşin Müftülüğümüzle birlikte bir yarışma düzenledik. Bizler kanserden korkmayın geç kalmaktan korkun diyoruz. “ifadesini kullandı.

Afşin Müftü Vekili Vaiz Ferit Arkalı, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile kuran kurslarında ortaklaşa bir etkinlik düzenlediklerini aktardı.

Arkalı, “ Özellikle Kur’an Kursu hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizi buraya yönlendirdiler. Önceden fark edildiği zaman çözümü olan bir hastalık olduğu için farkındalık oluşturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Afşin Müftülüğü ortaklığında Serviks Kanseri Farkındalık Ayı ve Kansersiz Yaşama Senin de Katkın Olsun Yarışması düzenledik. Bu yarışmada 3 bayan arkadaşımız ödüle layık görüldü. Bizler sağlık adına az da olsa katkı sağladıysak ne mutlu bize. Yarışmada ödül alan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, sağlıklı günler diliyorum “açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Dr. İlhan Demir, katılımcılara kanserde erken teşhis ve farkındalığın önemi hakkında bilgi verdi.

Program sonunda öğrenciler tarafından kanser ile ilgili tiyatro oyunu sergilendi.

Düzenlenen Tiyatronun ardından Serviks Kanseri Farkındalık Ayı ve Kansersiz Yaşama Senin de Katkın Olsun Yarışması Ödül Töreni yapıldı.

Yarışmadan dereceye giren; 1. Zeynep Yağcı, 2. Zehra Binboğa, 3. İse Zeynep Tahiroğlu’na ödülleri takdim edildi.

Düzenlenen programa Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Yener, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Pınar Şirikçi, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları ve Kanser Erken Tanı Şube Müdürü Tahsin Gökdal, Toplum Sağlığı Hizmetleri ve Eğitim Birimi İsmail Çil, Afşin İlçe Sağlık Müdürü Dr. Halil Kalkan, Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü doktorları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi