İlköğretim Haftası Afşin Anaokulu Toplantı salonunda düzenlenen törenle kutlandı.
 
İlköğretim haftası programı Afşin Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Büstüne çelenk konulmasıyla başladı.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu vatan için feda etmiş şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okundu.
Çelenk sunma töreni ardından ilköğretim haftası programı Afşin Anaokulu toplantı salonunda saat 10.00’da başladı.
Programa Afşin Kaymakam Vekili Metin Maytalman, Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, Afşin Milli Eğitim Müdürü Nusret Karataş ve eğitim camiasının katılımıyla gerçekleşti.
Burada konuşma yapan Afşin Milli Eğitim Müdürü Nusret Karataş, “Bu hafta ülkemizin her yanında olduğu gibi ilçemizde de büyük bir sevinç ve mutlulukla 2010-2011 eğitim öğretim yılına başlamasının coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle değerli öğretmenlerimizin sevgili öğrencilerimizin ve saygıdeğer velilerimizin sevincine, heyecanına yürekten katılıyor, sizleri kutluyor, sağlık, huzurlu, başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.
Biliyorum ki uzun bir dinlenme arasından sonra, öğretmenlerimize ve arkadaşlarımıza kavuşmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Unutmayın ki ülkemizin geleceğini şekillendirecek ve yönlendirecek sizlersiniz. Bu nokta da sorumluluk ve ödevleriniz çoktur. Sizlerden öncelikle isteğim derslerinize ve ödevlerinize planlı ve programlı çalışın. Sizlerin hayalleri ve hedefleri ne kadar büyük ve gerçekçi olursa, ülkemizin yarınları daha güzel olacaktır. Yeni öğretim yılında azim ve kararlılıkla, bıkmadan, usanmadan yeni bilgi ve beceriler kazanarak, başarılı olacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
 Konuşmalar ardından Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu çeşitli skeçlerle, şiirler, yazılar ile program sonra erdi.
Editör: Haber Merkezi