Altunelma mahallesinde yapılan tören ile Altunelma Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından getirilen 150 adet küçükbaş hayvan, kooperatiften destek alan çiftçilere teslim edildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yol Şube ekipleri ve Afşin Belediyesinin ortaklaşa çalışmaları sonunda yapılan Altunelma yayla yolları bölgede hayvancılığın tekrar canlanmasına katkı sağlıyor. 20 yıl önce kurulan ve bölgede Tarım ve Hayvancılığın kalkınması adına büyük çalışmalar yapan Altunelma Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, destekleme çalışması sonucu bölgede hayvancılık yapan ailelere küçükbaş hayvan desteği sağladı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan  Altunelma Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Bal, 150 adet Küçükbaş hayvanın kooperatif üyelerine teslim edildiğini söyledi.

Desteklerin süreceğini belirten Altunelma Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Bal, "Afşin önemli tarım ve hayvancılık potansiyeline sahip bir ilçemiz. Bu potansiyelden en üst seviyede faydalanabilmemiz için, gerek desteklemeler, gerekse teknoloji kullanımını teşvik faaliyetleri ile çiftçimize ve köylümüze yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Hayvancılık faaliyetleri ve sektörün gelişmesi için yapılan çalışmalar kapsamında 150 adet küçükbaş hayvanı çiftçilerimize teslim ettik. İnşallah bundan sonrada bu tür desteklemelerle çiftçilerimize destek olacağız" açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi