Aday Adayı Eken, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında Birlik ve Beraberlik Toplantısı Düzenledi

Afşin'de Hamit Bülent Eken Rüzgarı

 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Hamit Bülent Ekeni AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında, birlik ve beraberlik toplantısı düzenledi. Eken, samimi ve  ilgi gören toplantısında partililere yaptığı konuşmada, "Tek hedefim milletvekili olarak bölge insanına hizmet vermek. İkinci ve üçüncü bir ilgi alanım yok ve olamaz" dedi.

Eken'in ilçe teşkilatında düzenlemiş olduğu toplantı miting havasında geçti. Eken, toplantı öncesi Afşin Kent Meydanında toplanan kalabalıkla birlikte Atatürk Caddesinden AK Parti İlçe Teşkilatına kadar yürüdü.

 

Birlik ve beraberlik toplantısında katılımcılara seslen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Eken, "12 Şubat tarihinde resmi olarak milletvekilliği aday adaylığı müracaatımı AK Parti Kahramanmaraş il Başkanlığımıza resmen yaptım. Allah şahsım,ailem ve memleketim için hayırlısını nasip etsin. Aday adayı olarak çalışmalarımız devam ediyor.  İnşallah bu dönem bu memleketten, bu bölgenin insanını tanıyan, bilen  bir milletvekili çıkacak. Afşin'de herkes beni ve geçmişimi çok iyi bilir. Bu noktada çalışmalarımız yoğu bir şekilde devam ediyor. Kahramanmaraş'ın tümüne, yaşadığımız bölgeye, Afşin'e, Elbistan'a, Göksun'a ve diğer ilçelerimize hizmet etmeye talibiz." diye konuştu.

 

AK Parti'nin kurulduğu günden buyana partinin her kademesinde görev yaptığını belirten Eken,"Bizler bu partiye, Recep Tayyip Erdoğan'a ve bilge adam Ahmet Davutoğlu'na seçimlere bir hafta, bir ay kala değil, AK Partinin kurulduğu gün olan 14 Ağustos 2001 tarihinde sevdalandık. Bizim sizlere olan sevdamız, bizim Afşin'e olan sevdamız, Bizim Kahramanmaraş'a olan sevdamız seçime bir hafta kala değil, bizlerin memleket sevdası doğduğumuz gün başladı. Ben AK Parti saflarında kurucu üye olarak 24 yaşında siyasete başladım. Partimizin her kademesinde görev aldım. İlk defa 2007 yılında milletvekili aday adayı oldum. O dönem nasip olmadı ve listeye giremedim. Ama hiçbir zaman seçilmediğim için ne partime küstüm nede başkasına küstüm ve hiçbir zaman ben partime ihanet etmedim. Her zaman vatandaşlarımızın yanında oldum ve köy köy, mahalle mahalle gezdim. AK Parti birçok seçim geçirdi ve ben her dönem ben partimizin arkasında oldum ve her seçimde de Afşin'deydim. Partimizin ilk kurulduğu günler partimizin bayrağını asacak genç bulamadık, çıktık bayrakları, afişleri bizler astık. Bundan da hiçbir zaman yüksünmedik, gocunmadık. " şeklinde konuştu.

 

Eken, "Ben her zaman vatandaşlarımızla bir arada oldum. Kahramanmaraş'ın tüm ilçelerinde, köylerinde vatandaşlarımızı ziyaret ederek hal hatır soruduk, halkımızın dertlerini dinledik ve onlara yardımcı olmaya çalıştık. 2011 genel seçimlerinde 106 aday adayının içerisinden ilk 8 yer bulduk ve 7. Sıra adayı olarak seçime girdik. Bu benim için en büyük şereftir, en büyük onurdur. Seçim zamanında mücadelemizi başta Afşin olmak üzere, bütün ilçelerimizde  verdik. 2011 genel seçimlerinde Afşinli vatandaşlarımız bizlere desteğini 27 bin oyla gösterdi. Allah bizlere o gün vekilliği aday etmedi. Ben orada sanki seçilmiş gibi sevindim. Çünkü bu toprağın insanı bana destek verdi ve 27 bin oy vererek bizleri onurlandırdı. Geçtiğimiz  genel seçimlerden buyana hala partimdeyim ve partimizin arkasındayım. Partimizin tüm etkinliklerine ve organizasyonlarına katıldım. 2011 genel seçimlerinden sonra Kahramanmaraş'ın tüm ilçelerine giderek oy istediğimiz yerlere teşekkür ettik. Her gittiğimiz ilçede Kaymakam başta olmak üzere, belediye başkanlarımızı, partimizi ziyaret ettim. Sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ettim. Esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı ziyaret ederek, onların hayır dualarını istedim. Bütün gittiğim yerde şunları söyledim. Oy istemeye geldiğim gün bana şunu diyemeyeceksiniz dedim; Sen seçimden seçime gelip oy isteyen adamsın diyemeyeceksiniz. Ben her zaman gezdim tüm ilçelerimizi. Şimdi 2015 genel seçimleri için bu çalışmalarımıza aynen devam ediyoruz.  Her fırsatta vatandaşlarımızın arasında oluyoruz ve hayır dualarını istiyoruz." açıklamasında bulundu.

 

Doğup büyüdüğüm topraklara, bölge insanlarımıza hizmet etmek istiyorum diyen Eken, "Bu bölgenin bir evladı olarak, bu bölgenin insanının derdini, sıkıntısını çok iyi biliyorum. 1995 yılında fizibilite çalışmaları yapılıp, 60 seneden buyana daha yeni gövdesi biten ve yıllardan buyana o kanal yapılsın da ekinlerimizi sulayalım diyen çiftçilerimizin halini ben bilirim. Yanı başımızda iki tane termik santralimiz var. Santralde şey girip eve iki ekmek götürmek için çabalayan vatandaşlarımızın derdini ben bilirim. Bu bölgenin sorunlarını çözmek için, vatandaşlarımıza hizmet etmek için tekrar aday oldum. Bu aşamada vatandaşlarımızdan sadece dua istiyorum. Son söz Allah'ındır diyorum ve herkesin hayır duasını istiyorum. Benim tek bir hedefim var o da sizlerin vekili olmaktır. Kesinlikle ikinci bir düşünce içersinde olmadım ve bunun içinde siyaset yapmadım. Geçmişimdeki 13 yıl da bunun şahididir. " diye konuşmasını tamamladı.

 

Eken'in konuşması sık sık birlik ve beraberlik toplantısına katılan vatandaşların tezahüratlarıyla kesildi.

 

Birlik ve beraberlik toplantısında konuşma yapan AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, "Ak Parti ülkemizin ve memleketimizin yüz akı olmuştur. Kahramanmaraş; AK Parti sürecinde çok önemli alt yapı ve üst yapı yatırımları almıştır. İnanıyorum ki Kahramanmaraş bu dönemde daha önemli bir yöre olma özelliğini geliştirecektir. 2023 ve 2071 hedeflerimiz için hep koşacağız, hep çalışacağız. Kimsesizlerin sesi olacağız. Gücümüzü halktan alacağız ama asla yorulmayacağız. Bu süreçleri hep birlikte yaşıyor ve değerlendiriyoruz.  Ak Parti'ye olan desteğin demokrasiye olan destek olduğunu aziz milletimiz anlamıştır. Elbette bunun bizlere ne kadar büyük bir sorumluluk yüklediğini biliyor ve anlıyoruz.AK SİYASET çizgimiz bundan sonra da Kahramanmaraş ın siyasette geliştirdiği itibarını en iyi şekilde ortaya koymaya devam edecektir. Adımlarımız ısrarla hep ileriye dönük olacak ve halkımızla birlikte geleceğe yürümeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşünceler, çocuklarımıza, torunlarımıza ve gençlerimize daha gelişmiş bir Ülke bırakma bahtiyarlığıdır. Verdiğimiz en temel söz olan 'çok çalışacağız' sözünde durabilme bahtiyarlığıdır."dedi.

 

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,"2015 Genel Seçimleri, temel değişiklilerin yapılması için ve anayasayı değiştirmek için ülkenin önündeki fırsatlardan bir tanesidir. Türkiye, 13 yıllık süreçte Ak Parti iktidarıyla birlikte daha demokratik, halkına dönük ve hizmete dönük bir ülke haline geldi. Bu çalışmaların devam etmesi ve daha da çok artırmak için Anayasayı değiştirmemiz gerekiyor. Bu anlamda önümüzdeki genel seçimler partimiz için ve İslam alemi için çok önemli. AK Parti üçüncü dönem iktidarını taşıyor ve Afşinli bir vekili meclise taşıyamadık. İnşallah bu dönem Afşinli bir hemşerimizi meclise taşıyacağız, çünkü bu konjonktür buna çok uygun. Bunu başarmak için bizlere düşen görev birlik ve beraberliğimizi bozmadan çalışmak zorundayız. Bizler Bütün aday adayı arkadaşlarımızın yanında yer alacağız ve partimizin belirlediği adaya sonuna kadar destek olacağız. İnsanları bölen, parçalayan değil birleştiren olacağız. Hamit Bülent kardeşimiz yıllarca bu davanın içerisinde yer aldı. Bu partiye emek verdi. Hiç küsmeden darılmadan çalışmalarına devam etti. Allah, Hamit kardeşimize çıkmış olduğu bu yolda hayırlısını nasip etsin." açıklamasında bulundu.

 

AK Parti Afşin İlçe Teşkilatında düzenlenen birlik ve beraberlik toplantısına Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,AK Parti İlçe Başkanı Av. Şeref Kırbıyık, AK Parti Afşin Kadın Kolları Başkanı Merve Ardıç, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ökkeş Şimşek, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi