Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Afşin Ticaret Odası işbirliği ile Afşin’de girişimcilik kursu başladı.
Afşin Hükümet Konağı’nda başlayan kurslarda kursiyerlere toplam 72 saat eğitim verilecek. Kursu başarıyla tamamlayan ve KOSGEB’ten girişimci desteği almayı hak kazananlara işletme kuruluş, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve donanım ile işletme giderleri desteği olarak geri ödemesiz 30 bin TL, sabit yatırım desteği olarak ise 70 bin TL geri ödemeli kredi verilecek.
Bu kursların devam etmesini arzu etiğini kaydeden Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, “Burada çok güzel bir anı paylaşmak için bir arada bulunuyoruz. Afşin Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimcilik kursu hazırlamıştık. KOSGEB tarafından desteklenen ve açılan ihale sonucunda 30 kişilik bir sınırlamayla kadromuzu oluşturduk. Müracaat sayısı bizi gerçekten şaşırttı çünkü biz 30 sayısına ulaşabilir miyiz diye düşünürken bunun fazla olması memnun etti. İnşallah en kısa zamanda tekrar bir girişimcilik kursu açarak Afşin’de girişimci ruhu olan insanlara yardımcı olmaya çalışacağız. Şuanda devletimizin sunmuş olduğu bu imkandan tüm girişimci arkadaşlarımızın yararlanmasını sağlayacağız. Bizler bu kursların devam etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Eğitmen Murat Ocak ise, kurs hakkında bilgiler verdi. Ocak şunları kaydetti:
 “Girişimcilik kursumuz 2 eylül 2013 Pazartesi günü başladı 12 Eylül Perşembe günü son bulacak. Toplam olarak 72 saat süren bir kurs. DOĞAKA ajansı ve KOSGEB ortaklığıyla yapılan bir proje. Toplam olarak 30 kişilik Afşin bölgesinden katılımcılardan oluşan bir ekibimiz var. Katılımcılarımız orijinal ve güzel fikirlerle buradalar. Eğitim içeriğinde işletmenin kurulması aşamalarını burada öğretiyoruz. Sıfırdan bir işletme nasıl kurulur, pazarlama, üretim, yönetim ve buna benzer işletmenin esas temelini oluşturan unsurları biz burada uygulamalı olarak gösteriyoruz. Arkadaşlarımız gayet istekli ve arzulu bir şekilde derslerimize katılıp bu saymış olduğum unsurları öğreniyorlar. İnanıyorum ki bu kurs sonrasında Afşin’de birçok yeni işletme kurulacak ve yeni istihdam alanları oluşturulacak. Bu ve buna benzer çalışmaların artırılması bölgeye hareketlilik kazandıracağı inancındayım. Bu kursun burada düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi