Afşin'de unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları öğrenciler tarafından oynanmaya devam ediyor.

Proje Kenti Afşin Projeleri kapsamında düzenlenen  Geleneksel ve Yöresel Oyunlar Projesi Hüyüklü İlk ve Ortaokulu öğrencileri tarafından Hüyüklü Mahallesinde gerçekleşti. Protokol ve öğrenciler unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını birlikte oynadı.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, " Proje Kenti Afşin" projeleri ilçemizde uygulanmaya devam ediyor. Projelerimiz okullarımız ve kurumlarımızda hareketlilik kazandırdı. Şuanda Hüyüklü okulumuzun yapmış olduğu çok güzel bir projede öğrencilerimizle birlikteyiz. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını birlikte oynadık." dedi.

Eski çocuk oyunlarının unutulmamasını ve genç nesiller tarafından oynanarak tekrar hayat bulması gerektiğini söyleyen Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "Günümüzdeki çocuklar, köylerinde, mahallelerinde, sokaklarında daha az oynuyorlar artık. Apartman hayatının sıkışıklığının yanında, gelişen teknolojiler çocuklara, geleneksel oyunlarını da unutturdu. Bunun sonucu olarak zamanlarının büyük kısmını bilgisayar ve televizyon başında geçiriyorlar. Onları bu soğuk zararlı ekran bağımlılığından nasıl kurtarabiliriz? Gelecek nesillere miras olarak bırakacağımız çocuk oyunlarını nasıl onlara tekrar hatırlatabiliriz? İşte bu düşüncelerle unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımızı tekrar gün yüzüne çıkarmak, onlara hatırlatmak ve başka kültürlere tanıtmak istedik. Bu kapsamda genç nesillerimizle eskiden Afşin'de oynanan yöresel çocuk oyunlarını öğrencilerimizle birlikte oynuyoruz." açıklamasında bulundu.

Proje kapsamında öğrenciler açık alanda, hımbıl, mık, pepiç, kösküç, bilye, yakartop, birdir bir, çelik çomak, mendil kapmaca gibi oyunları oynayarak doyasıya eğlendiler.

 

Editör: Haber Merkezi