Hükümet Konağında düzenlenen programda, Afşin Kaymakamı Mehmet Naim Akgül, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu,  saygı duruşundu bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

DSC_2473

Gazilerin, ülkenin ve milletin bekası için canını ortaya koyduğunu ifade eden  Afşin Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Bedir Boz, “Bin yıldır milletimizin bekası, vatanımızın bütünlüğü, devletimizin yaşaması için, bu toprakları teriyle, gerektiğinde kanıyla tüm gazi ecdadımızı yad ediyoruz. Gerektiğinde dini, vatanı ve mukaddesatı uğruna gözünü kırpmadan mücadele edebilecek bir inanca, şehitlik ve gazilik ruhuna sahip evlatları bu ruhla yetiştiren, ülkemize gaziler ve şehitler kazandıran tüm anne babalara ve öğretmenlere selam olsun. Gününüz kutlu olsun.” Açıklamasında bulundu.

Boz, “Gazi Sultan Alparslan ile başlayıp Osman Gazi'yle yürüyen bu gazi millet, Gazi Mustafa Kemal öncülüğünde cumhuriyeti inşa etti. Tüm bu süreçte milletimizi ayakta tutan ve ona güç kuvvet veren manevi değer, şehitlik ve gazilik şuurudur. Ne zaman vatan tehlikeye düşse bu gazi millet hep birlikte kıyam etmiş, gerektiğinde bir set gibi düşmanın karşısında durmuş, gerektiğinde bir sel gibi aşıp süpürüp geçmiştir. Son kırk senedir emperyalistlerin maşası terör örgütlerine karşı verilen mücadele bunun en güzel örneğidir. 15 Temmuz destanı ise bu örnekliğin zirve noktası, 21. asrın Çanakkale’sidir.  Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha Gaziler Günü'nü tebrik ediyoruz. Devlet ve millet olarak maddi manevi her türlü onların emrindeyiz. Gazilerimize sıhhat ve afiyetle huzurlu bir ömür diliyoruz. Şehit yakınlarımıza da özellikle saygılarımızı sunuyoruz.” İfadelerine yer verdi.

DSC_2488

Öğrenciler tarafından şiirler okunmasının ardından gaziler, Afşin Öğretmenevinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen yemek programına katıldı.

Programa Afşin Kaymakamı Mehmet Naim Akgül, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özgür Gümüşay, AK Parti İlçe Başkanı Burhan Karabulut, MHP İlçe Başkanı Süleyman Aycan, kamu ve kurum müdürleri, gaziler ile aileleri katıldı.

Kaynak: Deniz Doğan