Afşin Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından, elektronik tebligat (E-Tebligat) uygulaması hakkında bilgilendirme semineri verildi.

Afşin Hükümet Konağı Konferans Salonunda gerçekleşen seminerde 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek elektronik tebligat hakkında bilgi verildi.

Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya, bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Ocak 2016 tarihinde yürürlüğe girecek olan E-Tebligat uygulamasının önemine değinerek, vergi dairelerine yapılacak müracaatların son güne bırakılmaması hususunda bilgilendirmelerde bulundu.

Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya’nın konuşmasının ardından, Kahramanmaraş Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Çetin ve Vergi ve Anlaşmalar Uygulama Müdürü Bekir Akkan, elektronik ortamda tebligat uygulamaları ile elektronik yoklama uygulamaları hakkında sunum yaptı.

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren E-Tebligat uygulamasına geçileceğini söyleyen Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Çetin, “Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği hükümlerine göre tebliği gereken belgelerin, E-Tebligat sistemi ile mükelleflerin elektronik adreslerine tebliğ edilmesidir. Bu tebliğ fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı sonucu doğurmaktadır” dedi.

E-Tebligat sistemi ile gönderilen belgeler, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacağını söyleyen Çetin, “ Kurumlar vergisi mükelleflerine, ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlara zorunlu ve kendilerine e-tebligat yapılmasını talep edenlere isteğe bağlı olarak e-tebligat yapılacak. Ayrıca 1 Ocak’tan itibaren posta yoluyla tebligatın yapılmayacak. Vergi dairesi tarafından elektronik olarak imzalanan evrak, tebliğ yapılacak mükelleflerin elektronik tebligat adresine iletilecek. Mükellefler internet vergi dairesi (https://intvrg.gib.gov.tr) üzerinden e-tebligat sistemine girerek, internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre ile ulaşacakları elektronik tebligat adreslerinden tebliğ edilen evrakı görüntüleyebilir ve çıktısını alabilirler. E-tebligat ile gönderilen evrak, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacak ve ayrıca posta yoluyla gönderil­meyecek” şeklinde konuştu.

E-Tebligat sistemine dahil olan mükelleflerin sistemden çıkamayacaklarına değinen Çetin, “ Ancak ölüm, gaiplik veya tüzel kişiliğin tasfiyesi gibi belli hallerde elektronik tebligat adresleri kullanıma kapatılacak. E-Tebligat sistemini kullanmak zorunda olup bildirimde bulunmayan ve e-tebligat sistemine dahil olmayanlara idare tarafından Vergi Usul Kanununun Mükerrer 355'inci maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası uygulanacak. Ayrıca tebligatlarınızın yanlış kişiler tarafından görülmesini engellemek için, internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekiyor” açıklamasında bulundu.

 Toplantıya, Afşin Belediye Başkan Yardımcıları Nusret Karataş ve Hasan Ali Gedik, Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ebru Ayhan, , Gelir İdaresi Grup Müdürü Aydın Sündük, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Şoförler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç, mali müşavirler ve esnaflar katıldı.

 

Editör: Haber Merkezi