Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce birçok ilde uygulamaya konulan elektronik sınav merkezi Afşin'de de hizmet vermeye başlayacak.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, ehliyet sınavına girecek sürücü adayları için e-sınav salonunun yetiştirileceği müjdesini verdi.

Elektronik sınav merkezinin Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılmasıyla birlikte özellikle motorlu taşıt sürücü kursiyerleri, ehliyet sınavı için Kahramanmaraş'a gitmesine gerek kalmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Afşin'in e-sınav merkezi olarak belirlendiğini söyleyen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, "Afşin'de ehliyet almak isteyen vatandaşlarımız elektronik sınav sistemi olmadığı için sürücü kurslarının organizasyonu ile ilçe dışına gitmek zorunda kalıyordu. Bakanlığımız Afşin'i e-sınav merkezi olarak belirledi. Artık vatandaşlarımız ilçe dışına gitmeden buraya gelip ehliyet sınavına girecek ve sınav sonucunu da anında alıp çıkacak. İlçemize hayırlı olsun." dedi.

Ehliyet sınavlarının Afşin'de yapılması için altyapı çalışmalarına başlandığına değinen Turan, " Afşin'e kurulacak e-sınav merkezi sürücü adaylarına büyük kolaylık sağlayacak. Sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlem elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığı ile online olarak yapılacak. Maliyet ve zaman avantajı sağlayan E-Sınav Merkezi ile artık sürücü belgesi almak isteyenler yazılı sınavı beklemeksizin sınava girip belgelerini alabilecek. Afşin'in e-sınav merkezi olarak belirlenmesi konusunda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın danışmanı Sefer Turan olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi