Afşin Orman İşletme Şefliği, “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası” etkinlikleri kapsamında Hüyüklü İlkokulu Bahçesi’ne 500 adet çam fidanı dikildi.
Hüyüklü Mahallesi’nde düzenlenen programa Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Garnizon Komutanı İdris Tom, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, daire emirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile muhtarlar katıldı.
Çam fidan dikim töreni ardından konuşma yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin’de 500 bin çam fidanı dikmeyi planladıklarını kaydetti. Aksoy, “Orman şefliğimizin organizasyonuyla Hüyüklü Mahallemiz ’de bir ağaçlandırma şenliği düzenledik. Burada sembolik olarak fidanlarımızı dikeceğiz daha sonra da vatandaşlarımıza fidan dağıtacağız. İnşallah bundan sonra son baharda orman işletme şefliğimiz ve müdürlüğümüzün katkılarıyla 500 bin civarında fidan dikmeyi planlıyoruz. İlçemizde ağaçlandırma çalışmalarımız bu şekilde devam edecek inşallah. Bu organizasyonda emekleri geçen orman işletme şefliğine, müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Ağaçları ve yeşili koruma noktasında en önemli görev vatandaşlarımıza ve çobanlarımıza düşmektedir. Ağaçlarımızın korunması konusunda gerekli husus gösterilirse Afşin’imiz daha güzel bir yer haline gelir ve biz vatandaşlarımızdan bunu istirham ediyoruz. İnşallah Afşin’imiz ileriki yıllarda daha yeşil bir hale kavuşacaktır.” dedi.
Göksun Orman İşletme Müdürü Osman Hasırcı ise, “Göksun Orman İşletme Müdürlüğü olarak Afşin’de fidan dikim töreni düzenledik. Burada fidanlarımızı toprakla buluşturduktan sonra vatandaşlarımıza fidan dağıtacağız. 2014 yılında genel olarak Afşin’de 4 bin dekar alanda ağaçlandırma çalışması yapmayı düşünüyoruz. 4 bin dekar alanda 500 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. Sonbaharda bu dikimleri gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi