Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde dünya engelliler günü dolayısıyla program düzenleyen Afşin Belediyesi, ilçedeki engelli bireyleri bir araya getirdi. 
Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi, engelliler gününde 3 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye etti.

Programda konuşma yapan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, " Bugün tüm dünya için çok özel bir gün ve engelliler kelimesini kullanmak istemiyorum. Türkiye olarak, son yıllarda engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalarımızla büyük mesafe kat ettiğimize inanıyorum. İnşallah engellilerimize yönelik yatırımlar daha da artarak devam eder" dedi.

Afşin'deki Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde hizmete kazandırıldığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Karataş, " Engelliler merkezimizin çalışmalarını takdir ediyorum. Çünkü ilçemizdeki her engelli bireye kucak açmış ve onları sosyal hayatın içine çekmek için çaba göstermekte. Ülkemizin ekonomik kalkınmışlığını üst seviyeye çıkardığımız ölçüde bu kardeşlerimizin de ihtiyaçlarını daha iyi daha kaliteli bir şekilde karşılamaya, sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Bir zamanlar evlerinden çıkaramadığımız çocuklarımızı bugün artık sosyal hayatın bir parçası olarak toplum içerisine rahatça çıkarabiliyoruz. Bugün engelli kardeşlerimizin yanında olma ve onların duygularını anlama günüdür" açıklamasında bulundu.

Son olarak konuşma yapan Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi Müdürü Sevgi Şahan, " En büyük hedeflerimiz, engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak, gelişen dünya şartlarına göre yaşam düzeylerini biçimlendirmek ve ihtiyaçlarını iyi anlamak olmalıdır. 

Bu kapsamda engelli arkadaşlarımızın sosyal ve ekonomik anlamda topluma kazandırılmasında ve kendilerini ifade edebilme bende varım diyerek hayatı daha engelsiz bir hale getirme noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmalarında ardından,  Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi olarak 1 yıl içinde yapılan çalışmalar slayt gösterisiyle katılanlara izletildi. Ayrıca engelli öğrenciler tarafından şarkılar ve şiirler seslendirildi.

Editör: Haber Merkezi