Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün koordinesinde, Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği, tarım arazilerine verdikleri zararlarla çiftçilerin korkulu rüyası haline gelen yaban domuzlarına karşı sürek avı başlattı. 

Afşin’e bağlı 11 mahallede sürek avına çıkmaya hazırlanan Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği, avlanma belgesi olan avcıların derneğe başvurmalarını istedi.

Konu hakkında açıklama yapan Avcılar Derneği Başkanı Ali Berktaş, “ Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün koordinesinde Afşin’de tarım arazilerine zarar veren yaban domuzu popülasyonunun azaltılması amacıyla yaban domuzu sürek avı organize ettik. Dernek olarak, avcılık belgesi bulunan arkadaşlarımızla 9 Ocak 2016 Cumartesi günü Yazıköyü, Deveboynu, Kötüre, Ördek, Hüyüklü, Nadır, Kargabükü ve Esence Mahallelerimizde, 17 Ocak 2016 Pazar günü ise Kuşkayası, Yazıbelen ve İğdemlik Mahallelerimizde domuz sürek avı düzenliyoruz. Resmi avlanma belgesi olan ve sürek avında çıkmak isteyen arkadaşlarımız 31 Aralık 2015 Perşembe gününe kadar derneğimize başvurması gerekiyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi