Afşin’de vatani görevini yapan 20 yaşındaki Tayfun Ay, domuz gribi şüphesiyle Afşin Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Niğde nüfusuna kayıtlı er Tayfun Ay, memleketinde izinli olduğu sırada Domuz Gribi şüphesiyle Yoğun Bakıma alınmak istendi. Sağlık kontrolünü için gittiği hastaneden tekrar kendi isteğiyle ayrılan asker, birliğine teslim olmak için otobüse bindi. Yolculuk esnasında tekrar rahatsızlanan Tayfun Ay, tedavi gördüğü hastanenin birliğine bilgi vermesiyle Afşin terminalinde tam teşekkülü ambulans ile Afşin Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tayfun Ay, burada yapılan ilk müdahale sonrası H1N1 virüsü şüphesiyle ambulansla Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine sevk edildi. Domuz gribi şüphesiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi personeli ve o onda tedavi için hastanede bulunan vatandaşlara koruyucu maske dağıtıldı.


Askerlik süresini tamamlanmasına bir ay kalan asker için, komutanları seferber oldu.

Hastanede gözlem altında tutulan askerin, domuz gribi olup olmadığı alınan kan örneklerinin Ankara’da incelenmesinin ardından netlik kazanacak.

Kahramanmaraş'ta 6 kişi domuz gribi şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede tedavi görüyor.

 26 Aralık'ta Van'da yüksek ateş ve solunum yetmezliği şikayetiyle başvurduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ndeki tedavisinin ardından Abdulkerim Y. (43), ambulansla Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine sevk edildi. Hastaneye getirilen hasta, yoğun bakım ünitesindeki izolasyon odasına yerleştirilerek gerekli tedbirlerin alındığını belirtildi. Hastanede tedavisine başlanan Abdulkerim Y'nin, yapılan tahlillerin ardından domuz gribi enfeksiyonu teşhisi konulduğu öğrenildi.Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde ise ismi açıklanmayan 37 haftalık hamile bir kadın ile 3 kişinin domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığı öğrenildi.

 

 

Editör: Haber Merkezi