Afşin’de 15 Temmuz darbe kalkışmasının yıl dönümü kapsamında iki gün boyunca tutulan demokrasi nöbeti sona erdi.

Afşin Belediyesi önünde vatandaşların 15 Temmuz 2017 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı kapsamında gerçekleşen demokrasi etkinlikleri saat 24.00 itibari ile sona ermiş oldu.

"Demokrasi nöbeti" tutulan alanda kurulan ekranda 15 Temmuz'da yaşananların görüntülerini izleyen vatandaşlar, meydanları "şehitler ölmez, vatan bölünmez" nidalarıyla inletti.

Sağlıkçılardan Demokrasi Nöbetine Destek

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı anma etkinlikleri kapsamında Afşin Devlet Hastanesi personelleri “Bu Gece ve Her Hece Vatan İçin Sağlık Nöbetindeyiz” pankartları ile birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Sağlıkçılar olarak her zaman vatan nöbeti tuttuklarını ifade eden Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.İsmail Çelik, “ Afşin Devlet Hastanesi olara olarak bir yıl sonra alçak saldırının yıl dönümünde; demokrasi nöbetindeyiz.Rabbim bu millete böyle bir acı daha göstermesin.”dedi.

 "Bizler nöbete alışığız"

Milli iradeye, demokrasiye, sahip çıkmak için her zaman demokrasinin bekçileri olacaklarını ifade eden Başhekim Çelik, " Sağlık çalışanları olarak bizler nöbete alışığız, yeri gelir hasta bekleriz, yeri gelir hastane bekleriz. Bugün de milletimiz adına vatan beklemeye geldik.  Hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. İnşallah ülkemiz, milletimiz birliğini ve beraberliğini bozmasın. Bu anlamlı etkinlikler çerçevesinde canları seve seve ülkesi ve milleti için veren şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Yine bu yolda gazi olan vatandaşlarımıza uzun ömürler diliyorum. Biz onlarla gurur duyuyoruz. Türk halkı tarihinde olduğu gibi bir kez daha tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir. Allah hepinizden razı olsun." diye konuştu.

Demokrasi nöbetine Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu ve kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve yüzlerce Afşinli eşlik etti.


 

Editör: Haber Merkezi