Afşin’de 29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren belirli camilerin avlularında yeniden cuma namazı kılınacak.

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il Valiliğine gönderdiği "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi" ile ilgili genelgeleri doğrultusunda Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar başkanlığında toplanan kurul tarafından ilçede cuma namazı kılınacak olan camiler ve görev alacak heyet belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca alınan tedbirler kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren salgın/hastalık kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazlarının ve Cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

Afşin Kaymakamlığınca belirlenen kontrollü bir şekilde Cuma namazlarının kılınacağı 71 cami şu şekilde olacak:

Pirali Cami, Türabioğlu Cami, Elmalibey Cami, Pınarönü Cami, Hz.Ebubekir Cami, Fatih Cami, Kale Cami, Battal Gazi Cami, Yeşilyurt Mah. Cami, Hilal Kent Cami, Hamurkesen Cami, Hacıbayram Cami, Merkez Pınarbaşı Mah. Cami, Merkez Fevzi Çakmak Cami, Hz. Ömer Cami, Ersegunbey Cami, Aktepe Cami, Karamanlı Cami, Afşinbey Atlas Cami, Mehmet Akif Cami, Alparslan Mah. Yunus Emre Cami,Yavuz Sultan Selim Cami, Sanayi Cami, Yediuyurlar Cami, Yıldız Ayasofya Cami, Eshabı Kehf Cami, Hz. Osman Cami, Esence Tülüce Cami, Akçırı Cami, Tanır Merkez Cami, Büyüktatlı Fatih Cami, Alimpınar Mah. Cami, Altunelma Seterekli Cami, Armutalan Mah.Cami, Çomudüz Alimpınar Cami, Yazıdere Cami, Kabaağaç Mah. Cami, Ortaklı Mah. Cami, Hüyüklü Merkez Cami, Kuşkayası Cami, Bakraç Merkez Cami, Deveboynu Cami, Çagılhan Cami, Altunelma Nene Mezra Cami, Gerger Mahallesi Cami, Çobanbeyli Merkez Cami, Aşağı Karkabükü Cami, Altaş Mah. Esenler Cami, Ördek Mahallesi Cami, Küçük Tatlar Cami, Yazıköyü Cami,
Altaş Mah. Cami, Erçene Mah. Cami, Binboğa Mah. Cami, Başüstü Cami, Topaktaş Sergen Cami, Büğet Cami, Çukurpınar Cami, Kangal Cami, Soğuacak Mah. Cami, Nadır Mah. Cami, Büyüksevin Mah. Cami, Alemdar Mah . Cami, Türksevin Mah. Cami, Berçenek Mahallesi Cami, Kocovası Mahalle Cami,  Çoğulhan Mahalesi Merkez Cami

Diyanetten cuma namazı için uyarı afişi

Yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde 29 Mayıs'ta kılınmaya başlanacak cuma namazı için abdestin ev ve iş yerinde alınması, maske takılması, seccade getirilmesi, sosyal mesafenin ihmal edilmemesi istendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde 29 Mayıs'ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin afiş yayınladı.

Başkanlığın internet sitesinde, "Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor" başlığıyla yer alan afişte, Kovid-19 tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerin kademeli olarak ibadete açıldığı hatırlatıldı

Camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı için abdestin ev ve iş yerlerinde alınması uyarısı yapılan afişte, camide bulunulduğu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği vurgulandı.

Namazın işaretle belirtilen yerlerde kılınması gerektiği kaydedilen afişte, camiye giriş-çıkışlarda ve içeride güvenli mesafenin ihmal edilmemesi, namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafahadan kaçınılması gerektiği belirtildi.

Ayrıca afişte, hastalık belirtisi taşıyanlara namazı evde kılmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi