Afşin’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayı klima ve vantilatör satışlarında artış yaşanıyor.

Çöl sıcaklarının etkisini sürdürdüğü Afşin’de de sıcak hava en çok vantilatör satıcılarına yaradı.

Afşin’de aşırı sıcaklıkların etkisini iyice arttırdığı son günlerde sıcak havalardan bunalan vatandaşlar beyaz eşya satan mağazalara giderek serinlemek için klima ve vantilatör satın alıyor.

Sıcak havalar klima satan esnafların yüzünü güldürüyor.

Sıcak havalardan bunalan vatandaşlar beyaz eşya satan mağazalara giderek bunaltıcı sıcaklardan kurtulmanın çaresini klima ve vantilatörde arıyor. Maddi durumu olanlar klima alırken, maddi sıkıntı yaşayanlar ise vantilatörleri tercih ediyor.

Vantilatörler kapış kapış

Vantilatör satıcıları ise artan taleplerden oldukça memnun.

Klima Fiyatlarının 2 bin ve 5 bin lira arasında olduğunu ifade eden Yüceller AVM Yetkili Satış Temsilcisi Rüştü Yücel, Afşin’deki vatandaşların bütçesine oranla 120 ile 160 lira olan vantilatör satışlarının daha fazla olduğunu belirtti.

Yücel, “Ramazan ayının bitmesiyle birlikte klima ve vantilatör satışlarımızda büyük bir artış oldu. ÖTV indiriminin satışlarımıza muhakkak ki büyük bir katkısı var. ÖTV indiriminden önceki klima fiyatlarıyla şimdiki fiyatlar arasında yaklaşık 300-400 TL fark var. Ortalama klima fiyatlarımız 2 bin ile 5 bin TL arasında.” Dedi.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla klima satışlarında olduğu gibi sulu vantilatörlerde de yoğunluk yaşandığını belirten Esnaf Alparslan Kılınç, "Hem klimada hem vantilatörde bir yoğunluk var ama durumu olan klimalara yöneliyor. Durumu olmayanlar da ister istemez vantilatör ve sulu soğutuculara yöneliyor. Geçen yıl Ramazan ayını bayağı bir sıcak geçirmiştik. Yine satışlarda bayağı bir yoğunluk vardı. Bu sene havalar biraz geç ısındı ve çok fazla sıcak var. Son bir haftadır satışlar arttı. Günlük olarak 5-10 civarı vantilatör satıyoruz." Açıklamasında bulundu.

Vantilatör alan bir vatandaş ise, "Sıcaktan yanıyoruz, kavruluyoruz. Vantilatörler bile bir süre sıcak veriyor. Vantilatör olmasa yaşam yok. Klima alamıyoruz, mecburen vantilatörle idare ediyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi