2013 yılı Kırsal Kalkınma Destekleme Programı kapsamında Afşin’de 93 çiftçiye %50 hibeli makine ekipman desteği ve 16 çiftçiye süt soğutma tankı düzenlenen törenle verildi.
 
 
Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen programa Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar, daire amirleri ile vatandaşla katıldı.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Öner, Afşin’de %50 hibe destekli 93 çiftçiye makine ekipman desteği, 16 çiftçiye soğutma tankı verildiğini kaydetti. Öner, “ Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı, kırsal alanda Belirlenen bazı tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik yapılacak harcamalarının belirli oranlarda hibe olarak finansmanı yoluyla, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi gelir ve sosyal standartların geliştirilmesi, ayrıca, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla uygulamaya konulmuştur. Program çerçevesinde 2013 yılında İlçemizde 289274TL hibe desteği ile 94 çiftçimize makine ekipman dağıtım gerçekleşti geçekleştirilecektir.” dedi.
 
Afşin’de süt üreticiliğinin artırılması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Gerçekten tarımda verimliliği arttırmak için, çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak için modern tarım tekniklerinin uygulanması anlamında kullanılan ve verilen alet, makinaların çiftçilerimize olan yararı çok büyük. 2006 yılından bu tarafa çok fazla müracaat alıyoruz. Bu müracaatları bakanlığımız tarafından ayrılan ödenek kapsamında bu müracaatlar değerlendiriliyor ve çiftçilerimize makinalarını teslim ediyoruz. Afşin’de 94 çiftçimize farklı makine ekipman olarak destekleme yaptık. Süt üretici birliği Afşin’de yeni kuruldu. Bu birliğe gerçekten de Afşin’in ihtiyacı vardı. Afşin’den topladığımız sütleri büyük mandıralara usulüne uygun bir şekilde, hijyen kurallarına dikkat ederek firmalara ulaştıracağız. Bu sayede elde edilen sütü sanayiye aktararak Afşin’de hayvancılığın altyapısını sağlamış olacağız ve böylelikle hayvancılıktan sağlanan gelir biraz daha artacak. İlçemiz hayvancılık sektörü için gerçekten müsait, Afşin’in hem et sığırcılığı hem de süt sığırcılığı anlamında bölgeye katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Aldığımız süt soğutma tanklarımız hem işletmelerimize konulacak hem de toplu süt sağım merkezleri kurulacak bu bölge için soğuk süt zincirinin kurulması anlamında önemli bir faaliyet oluşturacak. İnşallah önümüzdeki yıllarda Afşin’de hayvancılık daha iyi seviyelerde olur. “ açıklamasında bulundu.
 
Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ise, çiftçilere hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Kaymakam Aksoy, “
Afşin Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz, makine ve ekipmanları çiftçilerimize dağıttı. Bu ekipmanların çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. bu projenin uygulanmasında emeği geçen il müdürlüğümüze, ilçe müdürlüğümüze, çalışanlarına ve çiftçilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
 
Konuşmalar ardından çiftçilere makinalar çitçilere verildi.
Editör: Haber Merkezi