Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibe destekli çilek fidesi desteği yapılacak.

Çiftçiler, 1 dönüme 4 bin adet çilek fidesi talebinde bulunabilecek. Fide başı ise 0.40 kuruş ödenecek.

Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanarak 2018 yılında il genelinde uygulanacak olan “Çilek Yetiştiriciliğini Geliştirme ve Yaygınlaştırma Projesi”, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından onaylanarak uygulamaya girdi. Proje kapsamında çilek yetiştiriciliği yapmak isteyen tüm çiftçilere yüzde 50 hibe ile fide desteği sağlanacak.

Üreticiler, projeye uygun yetiştiricilik yapabilmeler için en az 1 dekar alana minimum 4 bin fide talep edebilecekler. Çilek fidesi talep eden üreticilerin, 6 Nisan 2018 mesai bitimine kadar Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etmeler gerekiyor.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt; “Az alanda ekonomik kazanç sağlanabilecek alternatif ürünlerden olan çilek meyvesinin ilçemizde geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması hedefliyoruz. Bu çerçevede çilek yetiştiriciliği yapmak isteyen tüm çiftçilerimizi, 6 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadarmüdürlüğümüze fide talebinde bulunabilirler. “dedi.

Editör: Haber Merkezi