Afşin'e bağlı Yazıbelen köyünde, sulama suyu çıkarmada kullanılan elektrik trafosunu parçalayarak bakır malzemelerini çalan hırsızlar, Göksun ilçesinde yakalandı.

Göksun İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri, Göksun-Kayseri karayolunda yaptığı yol kontrolleri sırasında 27 F 0524 plakalı kapalı kasa minibüs’ü durdurdu. Araç sürücüsü Ö.T ve yanında bulunan İ.A, M.A, İ.H.D ve A.Ş isimli şahısların yapılan kimlik sorgusunda çok sayıda hırsızlık olayından
kaydı olduğunu tespit eden ekiler, araçta yaptıkları aramada hurda bakır ve içerisinde çok sayıda tornavida, demir makası ve anahtar takımı olan malzeme çantası buldular.
Araçta bulunan bakır malzemenin çalıntı olabileceği şüphesi ile çevre ilçe ve illerle irtibata geçen  ekipler, Afşin ilçesinde bir trafonun parçalanarak çalındığı bilgisine ulaştı. Yapılan inceleme sonucunda ele geçirilen malzemenin elektrik trafosunu oluşturan bakır bobinler olduğu tespit edildi. Parçalanan trafonun piyasa değerinin ise 40 bin TL olduğu bildirildi.

Emniyette yapılan sorgularında suçlarını itiraf eden şahıslar ve ele geçirilen malzemeler yapılan işlemin ardından Afşin İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.





Editör: Haber Merkezi