Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin’de Akdere İçme Suyu Projesi, İçme Suyu Şebekesi ve Arıtma Tesisiyle birlikte yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırım yapıldığını kaydetti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin’de iftar yemeği verdi. Afşin Atatürk Parkı’nda düzenlenen iftar yemeğine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yemek sonrası konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ortadoğu’da yaşanılan gelişmeleri değerlendirdi. Erkoç, “İftar yemeğimiz katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise Cehennem ateşinden kurtuluştur. Son günlerde bölgemiz kan gölü haline geldi. Suriye’de, Irak’ta, son günlerde de Filistin’deki zulmü görüyorsunuz. Gazze’de İnsanlık dışı büyük bir vahşet yaşanmakta. İsrail, tüm gücüyle denizden, havadan, karadan çoluk çocuk demeden katletmekteler. Dünya böyle bir vahşeti tarihinde görmedi. Bizler bunu kınıyoruz. İnşallah akıttıkları kanda kendileri boğulurlar ve buradaki zulümler biter. Biz kadim medeniyetin mensuplarıyız. Biz dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış milletin evlatlarıyız. 100-150 yıl öncesine kadar bu coğrafyalarda kahraman ecdadımız, adalet ve hakkaniyet le hükmetmekte, insanları barış ve kardeşlik içerisinde yaşamaktaydı.  Balkanlar’da, Ortadoğu’da, birçok alanda huzuru tahsis etmişti. Ecdadın elini çektikten sonraki durum ortada. İnşallah güçlü Türküye, büyük Türkiye, bölgede oynanan oyunlara izin vermeyecek. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, büyük bir duruş sergilemekte. Mazlumun yanında, zalimin ise karşısında. İnşallah bizlerde onda destek olacağız, gücüne güç katacağız.” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sevgili Afşinliler, önümüzde bir Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. İlk defa Cumhurbaşkanını sizler seçeceksiniz. Türk tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanını halk tarafından, vatandaşlar tarafından seçiliyor. Güçlü Türkiye için, büyük Türkiye için, güçlü Cumhurbaşkanı oda hepiniz bildiği gibi Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Afşin’imizde yoğun içme suyu çalışmalarımız var. Tabi bu kuraklık tüm ülkemizde olduğu gibi Afşin ’ide etkiledi. Şuan 5. kuyuyu vuruyoruz Afşin’de. Önceki bazı kuyularda hatalar vardı ve temiz su karşılayamamaktaydı. Biz o kuyuları değiştirdik, yeni kuyular açtık ve şebekeye verdik. İçme suyu şebekesi, ömrünü tamamlamış ve en kısa zamanda da bunun çalışmasını yapacağız. Hızlı bir şekilde Afşin’in su şebekesini yenileyeceğiz. İnşallah hızlı bir şekilde Akdere İçme Suyu Projesi’ni hayata geçireceğiz. Artırma tesisi yapacağız. Büyükşehir olarak şuan aldığımız sorumluluk Afşin’e toplam 100 milyon TL. Afşin’de toplam yatırım bedelimiz yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırım.”

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, büyük şehir belediye başkanına Afşin’e yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

 

Editör: Haber Merkezi