Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında adaylara ve görevlilere sınav binası girişlerinde maske ve dezenfektan dağıtıldı.

Adaylar, kimlik bilgileri kontrol edilip sosyal mesafeye uygun şekilde salonlara alındı.

Afşin’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) bin 900 aday girdi.

Sınavın yapıldığı okullarda detaylı temizliğinin yapıldığını ve dezenfekte edildiğini belirten    ÖSYM İlçe Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Tuncay Yeşilkaynak, “ İlçemizde gerçekleştirilen  Kamu Personeli Seçme Sınavını (KPSS) geride bıraktık. Sınav günü herhangi bir olumsuzluğa karşı Afşin İlçe Nüfus Müdürlüğü saat 07:00-10:00 arası açık tutuldu. İlçemizde sınavın huzur ve güven içerisinde gerçekleştirilebilmesi için, Afşin Kaymakamı Sayın Ahmet Can Pınar başkanlığında “ İlçe Sınav Koordinasyon Kurulu” toplantısı gerçekleştirilmiş ve sınav öncesi, sırası ve sonrası ile ilgili tüm önlemlerin alınması konusu bu toplantıda görüşüldü.” açıklamasında bulundu.

Afşin’de sınava 15 okulda bin 900 aday sınava girdiğini ve gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Yeşilkaynak, “Sınav binalarımızda gerekli dezenfeksiyon ve temizlik uygulamaları yapıldı. Olası Kovid-19 pozitif ve temaslı olanlar için sınavda kullanılmak üzere yedek sınıflar oluşturuldu ve bu adaylar yedek sınıflarda sıraya girdi. Adayların binalara geliş ve sınıflara giriş sürecine kadar maskelerini çıkartmamaları, sosyal (fiziksel) mesafeye uymaları bizleri memnun etti.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi