Bayramların vazgeçilmezi olan bayram şekerleri tezgâhları süslese de şu ana kadar istediği rağbeti görmediğini belirten esnaflar, hafta sonunu bekliyor.

Ramazan ayının son günlerine girildiği bu günlerde yaklaşan bayram nedeniyle bayram şekerleri de tezgâhtaki yerini aldı. Ramazan Bayramı'nda misafirlere ikram edilen şeker, lokum ve çikolatalar alışveriş merkezi, market ve dükkânlarda satışa sunulmaya başlandı.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala bayramın vazgeçilmezi olan rengârenk şeker ve lokumlar tezgâhtaki yerini almaya başladı. Şeker fiyatları, kalitesine göre 5 TL ile 40 TL arasında değişirken, lokum fiyatları ise 7.5 TL ile 12 TL arasında değişiyor.

Yaklaşan bayram nedeniyle her bayram olduğu gibi bu bayramda da şeker satışına başladıklarını belirten Çetin Market Sahibi Çetin Türkcephe, bekledikleri satışların hâlâ başlamadığını ve hafta sonunu beklediklerini söyledi.

Bayrama son üç gün kala işlerinin daha iyi olacağını beklediklerini söyleyen Türkcephe, “Bayram yaklaşıyor ve inşallah iyi olur. Satışlar şu an düşük. Son 2-3 günü bekliyoruz. Hafta sonu bir hareketlilik bekliyoruz. Fiyatlar bu yıl normal. Fiyatlar, 5 TL’den başlayıp 13 TL’ye kadar değişiyor. Çikolata fiyatları 7 TL’dir. İnşallah kazasız ve belasız bir bayram atlatırız.” dedi.

Her bütçeye uygun şekerlerimiz vardır

Ramazan Bayramına sayılı günler kala şekerleme ürünlerini tezgâhlara çıkardıklarını belirten Türkcephe, piyasada her bütçeye göre şeker ve çikolatanın olduğunu söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi