Afşin’de Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı düzenlendi.

Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan toplantıda, madde bağımlılığının önlenmesi, bağımlıların eğitilmesi ve topluma kazandırılması konuşuldu.

Afşin Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe genelinde madde bağımlıları tarafından kullanılan metruk binaların tespiti ve ıslahı, okul çevrelerinin güvenliği, kurumların bağımlılıkla ilgili çalışmalar, kolluk kuvvetleri tarafından alınan güvenlik önlemlerinin görüşüldüğü belirtildi.

Madde bağımlılığını önlemek adına 2021 yılında önemli çalışmalar yapıldığını ve 2022-2023 yıllarını kapsayacak eylem planlarının oluşturulduğu belirtilerek, bağımlılıkla mücadelenin toplumun her kesimini ilgilendiren ciddi bir konu olduğuna değinilerek, şu ifadelere yer verildi:

“"Bağımlılık deyince aklımıza sadece uyuşturucu madde bağımlılığı gelmemelidir. Bu kapsamda sigara, alkol, kumar, internet, sosyal medya, teknoloji ve benzeri bağımlılıkların da olduğu unutulmamalıdır. Bu açıdan bağımlılıkla ilgili mücadele sadece kolluk kuvvetlerimizce alınan tedbirlerle değil, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyon içinde koruyucu ve önleyici tedbirler alınarak yapılırsa daha faydalı olacaktır."

Editör: Haber Merkezi