Av sezonun kapanması sürecinin, av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi yaşama evreleri dikkate alınarak belirlendiğini ifade eden Afşin Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Abdullah Öztürk, ülke genelinde av yasağının başladığını ifade etti.

Başkan Öztürk, yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Av sezonu kapandı. 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu uyarınca av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evrelerini dikkate alan Merkez Av Komisyonu 2020-2021 Av Dönemi için avın kapanış tarihini belirlemiştir.

Bu karara göre av sezonu 07.03.2021 tarihi itibariyle ülke genelinde kapanmıştır.

Av sezonunun kapalı olduğu bu dönem tüm av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme gibi evrelerini içine almaktadır.

Bu süreçte ülke genelinde avcılık faaliyetleri yasak olup, toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi ve av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarını toplamaması gerekmektedir.

Av sezonunun açılacağı ve resmi gazete yoluyla duyurulacak tarihe kadar toplumun tüm kesimlerinin av ve yaban hayvanlarını avlamanın, rahatsız etmenin ve yavruları ile yumurtalarını toplamanın yasak olduğu bilinciyle hareket ederek tabii ortamlarda daha hassas olması beklenmektedir. Bakanlıkça ve merkez av komisyonunca getirilen kurallara uyulması av ve yaban hayatı kaynaklarının koruma kullanma dengesi içerisinde sürdürülebilirliğinin sağlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması açısından büyük önem arz etmekte olup kurallara uymayanlar hakkında yaptırım uygulanacaktır

Avcılara ve ilgililere duyurulur.”

Editör: Haber Merkezi