Salgının durdurulabilmesinin en etkili yolu olarak görülen aşılama çalışmalar tüm ülkede olduğu gibi Afşin’de de devam ediyor.

Afşin’de, aşılama çalışmalarında risk altındaki öncelikli grupların aşılama programı kapsamında sağlık çalışanları ve öğretmenlerin aşılanmasının ardından başlayan 65 yaş üstü vatandaşların aşılanması çalışmaları kapsamında 6 bin 500 kişiye ulaşıldı.

İlk aşının 14 Ocak’ta yapıldığı Afşin’de sağlık çalışanları, bakımevinde kalan yaşlılar ve personeller, 80 yaş ve üstü vatandaşlar ile son olarak da 65 yaş ve üstü vatandaşların aşılama süreci, sorunsuz bir şekilde sürüyor. Aşılama çalışmalarında özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşlara yoğunluk verilmesi ile birlikte aşılanan kişi sayısı da artış gösterdi. Aşılama planı kapsamında, 65 yaş üstü kişilerin aşılaması devam ediyor.

Kahramanmaraş genelinde de aşı yapılan kişi sayısı toplamda 72 binin üzerine çıktı. İl genelinde 136 bin olarak belirlenen hedef kitlenin 84 binine 1.doz Covid-19 aşısı yapıldı. İl genelinde toplam aşılama oranı ise yüzde 61’i geçti. İl genelinde 12 bin sağlık çalışanı ile 800 huzurevi-bakımevinde kalanlar ile çalışanlar aşılandı. 65 yaş ve üzeri ile aynı hanedeki 60 yaş ve üzeri 116 bin vatandaştan 70 binden fazlası aşılandı. Ayrıca diğer gruplarda yer alan bin 500’e yakın vatandaşa da 1. doz Covid-19 aşısı yapıldı.

İlçelere göre bakıldığında ise en çok aşılanma oranına sahip kent, Andırın oldu. Andırın’da toplam 16 bin 733 kişilik hedef kitlesi ile Elbistan izledi. Afşin’de 6 bin 500, Ekinözü’nde bin 200 ve Nurhak’ta ise şimdiye kadar bin 500 kişiye aşı yapıldı.
 

Editör: Haber Merkezi