Afşin Belediyesinde düzenlenen imza törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa ve Türk Standartları Enstitüsü Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Levent Çalışır katıldı.
Protokol öncesi konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Abbas Burak Binboğa, imzalanan protokolle ilçe sınırları içerisindeki asansörlerin denetim yetkisini TSE’ye verdiklerini söyledi.

Asansörlerin yıllık periyodik muayenelerinin bundan sonra TSE’nin muayene uzmanları tarafından yapılacağının vurgulayan Binboğa, “İlçemizde asansör konusu yıllardır gündemimizdeydi. Bu konuda en güvenilir kurum olan Türk Standartları Enstitüsü Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü ve Afşin Belediyemiz arasında protokol imzaladık. Asansörlerin denetimleri Gaziantep TSE Bölgem Müdürlüğünü Koordinatörlüğü tarafından yapılacak.

 Vatandaşlarımız artık daha güvenli asansörlere bineceğinden dolayı vicdanen rahat olacağız’’ şeklinde konuştu.

TSE Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörlüğü olarak bölgede asansörlerin periyodik muayene ve kontrollerinin yapıldığını belirten TSE Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Levent Çalışır, “ Şimdiye kadar 10 belediyemizle asansörlerin bakım ve işletme yönünden güvenliğini sağlamak amacıyla protokol imzaladık.  Bugün itibariyle Afşin Belediyemizle protokolümüzü imzaladık. İnşallah bundan sonra ilçemizdeki asansörlerin periyodik muayeneleri Gaziantep merkezli Güneydoğu asansör proje koordinatörlüğü olarak biz bakacağız” dedi.

İmzalanan protokolle asansör kaynaklı yaşanan kazaların önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Çalışır, “ Bundan sonraki süreçte asansörler sıkı denetim halinde olacak. Yönetmelikler çerçevesinde herhangi bir tolerans gözetmeden olması gerektiği şekilde kontrollerimizi yürüteceğiz. Burada Afşin Belediyemize de çok iş düşmekte. Biz inceleme sonuçlarını ve raporları belediyemizle paylaşıyoruz ve bundan sonraki süreci belediyemiz takip ediyor. Bu çalışmalarla insanlarımızı kaza, bela olmayan güvenilir asansörlerle huzura kavuşturmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.  
Konuşmaların ardından Başkan Yarımcısı Binboğa ve Çalışır protokolü imzaladı.
Editör: Haber Merkezi