Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Arıcılık Kursu başlatıldı. Hafta sonları verilen Arıcılık Kursu 3 Temmuz'da tamamlanacak. Kursta başarılı olanlara ise başarı belgeleri verilecek.
Konu hakkında bilgi veren Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Muttalip Kurt, "İlçemizin mevcut potansiyellerini değerlendirmeye yönelik olarak yaptığımız çalışmalardan biri olan eğitim faaliyetlerine hız kesmeden devam etmekteyiz. Bu faaliyet kapsamında n Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliği ile Arıcılık Kursu başlattık. Daha bilgili, hijyenik gıda üretimi yapan, ilaç kalıntısı, antibiyotik ve katkılı üretim gibi yanlışlıklardan uzak, çevreye duyarlı ve tüketicileri bilinçlendiren önder arıcıların yetiştirilmesi hedeflenmektedir." Dedi.

Arıcılık kursunda 50 kursiyerin eğitim aldığını belirten İlçe Müdürü Kurt, " Arıcılık kursuna katılan kursiyerlerimize ilçe müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından uygulamalı olarak eğitim verilmektedir. 50 kursiyerin bulunduğu arıcılık kursu 3 Temmuz tarihinde sona erecek ve başarılı olan arkadaşlarımıza sertifika vereceğiz. Kursiyerlere; Arıcılığın tarihçesi, arıcılığın dünyada ve Türkiye'deki yeri ve önemi, arıcılık yerinin seçimi, arı ailesinin tanıtılması, kovan çeşitleri, gezgin arıcılık, bal, polen, arı sütü ve üretim teknikleri, ürünlerin pazarlanması ve değerlendirilmesi gibi konularda ilgili genel eğitimler aktarılıyor." açıklamasından bulundu.

 Halk Eğitim Merkezinde yaz aylarında açılan arıcılık kurslarına katılan arıcıların mesleklerinde daha bilinçli olduklarını belirten Afşin Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Hamiş, Bölgede arıcılık yapan vatandaşlarımız bu kurslara katılmalarını tavsiye etti.

HEM Müdürü Hamiş, Yıllarca arıcılıkla uğraşan ve birçok konuda gerekli bilgi ve donanıma sahip olmayan arıcılar olduğunu, ilçede teknik arıcılığın gelişmesi, bal veriminin artması, arı ürünlerinden daha fazla istifade edilmesi, arı hastalıkları ve zararlıları konusunda bilinçlenme, kaliteli bal elde edilmesi ve daha bilinçli bir arıcılık yapabilmesi açısından bilgi ve becerisi kazandırıldığını belirtti.
Editör: Haber Merkezi