Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Afşin'de "En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi kapsamında annelere yönelik panel düzenledi.

Afşin Hükümet Konağı konferans salonunda gerçekleştirilen panelde NARKO ekipleri, uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmasında bulundu.

Uyuşturucu kullanan bireylerin yüzde 85’inin aile bireyleriyle birlikte yaşadığını belirten polis memuru Hüseyin Polat, “ Kişi evinde uyuşturucu kullanıyor, ancak ya aile bunun farkında değil ya da kişiden veya toplum baskısından dolayı bu konu emniyete ulaşmıyor. Bu nedenden dolayı özellikle annelerimize uyuşturucu nedir, etkileri nelerdir ve bağımlılık fark edildiğinde neler yapılabileceğini aktarmaya çalışıyoruz. Bunun için tüm annelerimize ulaşmak istiyoruz” diye konuştu.

Uyuşturucuya başlama nedenlerinin yapılan anketlerle ortaya konulduğunu ve bunlar ile alakalı bilgi veren polis memuru Polat,  şu ifadelere yer verdi:

“Uyuşturucuya başlayan bireylerde, merak, arkadaş ısrarı, özenme, kişisel sorunlar, ailesel sorunlar, eğlence amaçlı nedenler öne çıkıyor. Maddeye karşı oluşan merak ya da sosyal çevrenin baskısıyla madde kullanmaya kişi,  ilk kullanmada pişmanlık yaşasa da bir kere kullanmanın bağımlılığa yol açmayacağını düşünüyor. Fakat bu en büyük hata oluyor ve kişi sahte iyi oluş halini tekrarlama isteği nedeniyle maddeyi tekrar alma isteği nedeniyle bir süre sonra bağımlı hale geliniyor. Uyuşturucuya başlama şekli bu döngü içerisinde oluyor.  Uyuşturucu kullananların yüzde 85’i aileleriyle birlikte yaşıyorlar. Bir aile ancak çocuğunun kullandığını ortalama 2 yıl sonra öğreniyor. Temel mesele bu süreci kısaltmaya çalışmak ve kim olursa olsun çevre baskısına aldırış etmeden bir kişinin hayatını kurtarmak için bunu emniyet birimlerimizle paylaşmamız gerekiyor.”

Konuşmaların ardından, anneler, muhtar ve öğretmenlerden oluşan katılımcıların soruları yanıtlandı.

Panele, anneler, kadın öğretmenler, mahalle muhtarlarıyla ilgililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi