Afşin’de, “Afşin İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları, Mensupları ve İmam Hatip Lisesi Yaptırma, Yaşatma “ (AFİM-DER) isimli dernek kuruldu.
 
Eğitim-Bir-Sen Afşin Temsilciği binasının hemen yan tarafından hizmet verecek olan AFİM-DER, Afşin’in ihtiyacı olan İmam Hatip okulları hakkında faaliyetlerde bulunacak. Derneğin kuruluş amacının ve faaliyetleri hakkında düzenlenen program ile bilgi verildi.
 
Programa Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda eğitimci katıldı.
 
SINIF MEVCUTLARI 40’IN ÜSTÜNDE
 
Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Bedir Boz, Afşin İmam Hatip Lisesi’nin fiziki şartlarının son derece kötü olduğunu, sınıf mevcutlarının 40’ın üzerine çıktığını kaydetti.
Müdür Boz, “ Şuanda imam hatip okumuzda 600’ün üzerinde öğrencimiz var. Okulumuz 70’li yıllarda yapılmış ve tamamı 12 derslikten oluşmakta. Dernek tarafından yapılan dört katlı pansiyon binamız bulunmakta. Pansiyon binamızsan 6 bölümünü sınıf olarak kullanıyoruz. Okulda da öğretmenler odası dahil hiçbir bölümü açamadık ve şuanda 19 derslikli sınıflarda eğitim öğretime devam ediyoruz. Sınıflarımızın mevcudu bütün sınıflarda 40’ın üzerinde. Anadolu imam hatip lisesi bölümünde sınıflarda 34 mevcudunu aşamıyoruz orada da bir sıkıntı bulunmakta. Pansiyonumuzda  öğrencilerimiz yatılı olarak kalıyor hem de öğrencilerimiz pansiyon binasında ders görmekteler bu da bir sıkıntı doğurmakta. Bunların dışında öğretmen yetersizliğimiz var. Öğretmen arkadaşlarımız normal girmeleri gereken saatlerden başka fahri olarak derslere girerek bu sıkıntıyı gidermeye çalışıyorlar. İnşallah kurulan bu dernek devlet vatandaş işbirliğini ateşleyecek ve bu sıkıntıların giderilmesinde bizlere yardımcı olacak. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında öncelikle talebimiz Anadolu Öğretmen Lisesine yeni binası yapılıyor ve şuanda Anadolu Öğretmen Lisesi olarak kullanılan binanın İmam Hatip Lisesine verilmesini talep ediyoruz.” dedi.
 
-“YENİ OKUL İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ”
 
Dernek hakkında bilgi veren AFİM-DER Başkanı İsmail Boyraz, şunları kaydetti:
“AFİM-DER 20 Ağustos 2013 tarihinde kurulmuştur. 1982 yılından bu yana mezun veren Afşin İmam Hatip Lisemiz mezunları olarak bir dernek çatısı altında birleşme ihtiyacı duyulmuştur. Geçmiş yıllarda bu mümkün olmamış ancak bu tarihte derneğimiz kurulabilmiştir. Amacımız, okulumuzdan mezun olan ve değişik alanlarda görev yapan arkadaşlarımızın ve mensuplarımızın tanışmasını, kaynaşmasını sağlamak ve sosyal faaliyetler yapmaktır. Mezun olduğumuz okulumuza maddi ve manevi desteklerimizi sunmaktır. Kuruluşundan bu yana ortaya çıkış şekli, yapısı, müfredatı, öğrencileri ve mezunlarıyla Türkiye'nin en önemli yapı taşlarından biri olmuştur. İlk açılışından bugüne kadar milletimizin alın terini, inancını, fikriyatını, vicdanını içermesi açısından milletimiz nezdinde mümtaz bir yere sahiptir. Tarihin belli dönemlerinde inkitaya uğratılmak istenmiş ancak her seferinde bu süreçten daha da güçlenerek çıkmıştır. Çünkü İmam Hatipler sahip oldukları misyon itibariyle her zaman hakkın yanında yer almışlardır ve iyiliği emredip kötülükten alıkoyma sorumluluğunu bütün insanlığa yayma, dindar nesiller yetişmesinde baş aktör olma gibi çok önemli görevler üstlenmiş ve bundan sonra da üslenecektir. Dernek olarak Afşin’imizin ihtiyacı olan donanımlı bir imam hatip lisesi yaptırılması için mücadele verecek, sizlerin ve halkımızın desteğiyle bunu başaracağımıza inanıyoruz.”
 
Daha sonra kürsüye gelen Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin’de bu eğitim öğretim yılında büyük bir atılım yaşandığını belirtti. Aksoy, “Ülkemizde son dört beş yılda İmam Hatipler tekrar eski statüsüne kavuşmaya başladı. Ülkelerimizde şu sıralar ilçelerimizde çok fazla İmam Hatip Liseleri kuruluyor. İmam Hatip lisesinin bin 350 mezunu var Afşin’de ve bu arkadaşlarımızın birçoğu iş sahibi ve bir yerlere gelmiş insanlar. Bu sene Afşin’de eğitim-öğretimde bir atılım var. Eski okullarımızın yıkılarak tekrar yapılmasıyla alakalı diğer okullarımızda biraz sıkışıklık olacak. Afşin’de 9 yeni okulun ihalesi yapıldı ve bunlardan 3 tanesi biteme aşamasında. Geriye kalan okullarımızda önümüzdeki döneme kadar yapılarak öğrencilerimize hizmet etmeye başlayacak. “ dedi
 
-“AFŞİN İMAM HATİP LİSESİ TÜRKİYE’NİN STANDARLARININ ALTINDA”
 
Son olarak kürsüye gelen Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Afşin İmam Hatip Lisesi binasının Türkiye standartlarının altında olduğunu işaret etti. Karataş , “Çocuklarımız bizim geleceğimizin teminatı, onlar bizim istikbalimiz. Ülkemizde akademik ve mesleki eğitim verilmekte. İmam hatip liselerimiz ve diğer meslek liselerimiz mesleki eğitim vermekteler. Buradaki okullarımızda bir toplumun mayası niteliğinde olan dini, ahlaki, inanç ve bir takım kültürel değerlerimiz öğretilmekte. Bu yönüyle okulumuza baktığımız zaman daha çok önem arz etmekte. Ben milli eğitimden geldiğimiz için hem ilimizin hem de ilçelerimizin eğitim ve öğretimin olmazsa olmazı dersliklerinin Türkiye standartları açısından durumu hiç iç açıcı değil. Çok alt seviyede. İmam hatip liselerindeki bu fiziki yetersizliği görüp bu şekilde bir yapılanmaya giden arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” diye sözlerine son verdi.
Editör: Haber Merkezi