Afşin Kaymakamlığı konferans salonunda düzenlenen toplantıda, afetlerin olası etkilerini ortaya koymak ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak eğitimler ve çalışmaları belirlemek amacıyla mahalle muhtarları bilgilendirilmede bulunuldu.

Afetlere hazırlık ve risk azaltma süreçlerinin en temel unsurlarından biri olduğunu belirten Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, eğitim faaliyetlerinin bu çalışmaların tüm paydaş kurumlarla birlikte işbirliği içinde hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Depreme karşı hazırlıklı olmanın ve deprem sonrasında ilk 6 saatin kritik olduğunu ifade eden Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Coşkun, “ 2021 yılı ‘Afet Eğitim Yılı’ ilan edildi. Bu kapsamda AFAD olarak Afşin’de kaymakamlığımızda, ilçe afet acil durum koordinasyon kurulu toplantısı ve mahalle muhtarlarımızın katılımıyla ilçemizin afetselliği ve alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendirmede bulunduk. İlçemizde ikamet eden herkese Afet farkındalığını yaygınlaştırmak ve olası bir deprem durumunda neler yapılabileceğini anlattık. Ayrıca depremler olmadan önce alınabilecek önlemleri mahalle muhtarlarımıza anlattık. Her an depremin yaşanabileceğini unutmamak gerekir. Hayatta kalmak ve olası zararları azaltmak için afetlere hazır olunması kaçınılmaz bir gerçek. Bu kapsamda 2021 yılı içerisinde vatandaşlarımıza afet farkındalığı konusunda bilgilendirme çalışmalarımız olacak. Pandemi sürecinin azalmasıyla birlikte vatandaşlarımızla daha çok bir araya geleceğiz ve 2021 Afet Eğitim Yılı faaliyetleri kapsamında, afetlerin olası etkilerini ortaya koymak ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak eğitimler vereceğiz.” açıklamasında bulundu.

İç İşleri Bakanlığı tarafından 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edildiğine değinen Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar da, “İlçemizde afet öncesi, afet sırasında ve afetten sonra vatandaşlarımızı bilinçlendirmek istiyoruz. Doğal afetlerinin önüne geçmek imkansız sadece afetlere karşı hazırlıklı olmamız gerekir. Başta can kaybı olmak üzere afetler nedeniyle oluşacak zararı en aza indirmek te afet bilinciyle olacağını biliyoruz. Bunun için gerekli eğitimleri ilçe genelinde verilmesi için çalışmalara başladık.” dedi.

Toplantıya, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Haber Merkezi