Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Bayrak ve Sağlıklı Beslenme Dostu Okul Projesi kapsamında Afşin’de 9 okula ‘Beyaz Bayrak’ verilirken 7 okul da ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikası almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği; Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunan okullara “Beyaz Bayraklar ve Plaketler” düzenlenen bir törenle verildi.

Afşin’de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Afşin Küçüktatlar Deniz Feneri İlkokulu, Afşin Turgay Ciner Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi, Afşin Çobanbeyli Cumhuriyet İlk ve ortaokulu, Afşin Fen Lisesi, Afşin Anadolu Lisesi, Afşin Küçüktatlar Deniz Feneri Ortaokulu, Afşin Höyüklü İlkokulu ‘Beyaz Bayrak’ sahibi oldu.

Bu okullardan Afşin Fen Lisesi, Afşin Anadolu Lisesi, Afşin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çobanbeyli Cumhuriyet İlk ve ortaokulu, Afşin Höyüklü İlkokulu, Afşin Küçüktatlar Deniz Feneri Ortaokulu ve Afşin Turgay Ciner Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ise ‘Beslenme Dostu Okul’ ödülüne layık görüldü.

Afşin İlçe Milli Eğitim Şubesi tarafından yapılan denetimlerde 75 puan ve üzeri alan okulların Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazandıklarını belirten Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Uğur Erkin, Afşin Kaymakamlığı tarafından Beyaz Bayrak alan okul idarecilerine ise başarı belgesi verildiğini söyledi.

Erkin, “Geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimin sürdürmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığımız arasında imzalanan protokol çerçevesinde Beyaz Bayrak projesi il genelinde uygulanmaya başlanmıştır. 2006 yılında uygulamaya koyulan Beyaz Bayrak İşbirliği Protokolü ile İlimizde 10 yıllık süreçte 182 okula, 2017 yılında se 169 okulumuz belirtilen kriterlere haz olduğundan beyaz bayrak almayı hak kazanmış ve toplamda 351 okulumuz Beyaz Bayrak sahibi olmuşlardır. Afşin İlçemizde ise 9 Okulumuz Beyaz Bayrak Ödülü, 7 okulumuz ise Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazanmıştır. Beyaz Bayrak Ödülü alan okul idarecilerimizin ise Afşin Kaymakamlığı tarafından Başarı Belgesine layık görülmüştür. Ödül alan okullarımızı ve okul idarecilerimizi yürekten kutlar, göstermiş oldukları özen ve gayretten dolayı teşekkür ederiz. “açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi