Afşin Belediyesi Evlendirme Dairesi tarafından 2017 yılının 11 aylık döneminde toplam 578 çiftin nikahı kıyıldı.

Afşin Belediyesi Evlendirme Dairesi personelleri, nikah için müracaat eden 578 nikahtan 13’ünün yurt dışı evliliği olduğunu kaydetti.

Birçok çiftin mutluluklarına ortak olduklarını ve toplumu oluşturan en önemli yapı taşının aile olduğunu ifade eden Afşin Belediyesi Evlendirme Dairesi Memuru Ahmet Gül, 2017 yılını yoğun geçirdiklerini söyledi.

Nikah için gerekli belgeler hakkında da bilgiler veren Gül, “Afşin Belediyesi Evlendirme Dairesi Memurluğu 2017 yılının 11 aylık döneminde 578 nikâhla tamamladı.Afşin Belediyesi Evlendirme Dairesi Memurluğu olarak 1 Ocak 2017 tarihinden 13 Aralık 2017 tarihine kadar Afşin ilçemizde evlilik için müracaat eden toplam 601 kişi, resmi evliliklerini tamamlamış sayımız ise 578’dir. 578 evliliğin 13 tanesi yurt dışı evliliğidir. Bunun 7’si Suriye, diğer kalan 6 evlilik ise Almanya, Azerbaycan, Türkmenistan ve Sovyetler Birliği olarak değişmektedir. Çiftlerimizin birlikte müracaat için gelmeleri şarttır. Müracaat için gelirken mutlak suretle kimlikleri ve 4’er adet vesikalık fotoğraflarıyla bize bizzat gelerek başvuru yapmalılar. Gelen çiftlerimizin nikah işlemlerinde yetkilenebilmemiz için arkadaşlarımızdan en az bir kişinin Afşin İlçemiz veya Mahallemizde ikamet ediyor olması şartımız var. Müracaatlarını almış olduğumuz çiftlerin Afşin Toplum Sağlığı Merkezine, Aile Hekimliklerine tekrar kendilerini evlilik için kan vermeleri gerektiğinden dolayı onları yönlendiriyoruz. Kan sonuçlarımı alan ciflerimiz gerekli işlemleri tamamladıktan sonra iki şahit huzurunda gerekli evraklarını düzenleyerek aile cüzdanlarını çiftlerimize takdim ediyoruz. Evliliğin tamamlamış olduğumuz çiftlerimize ise Afşin Belediyesi Evlendirme Dairesi Memurluğu olarak evlenen çiftlerimize evliliğin bir sevgiden evliliğin bir hoşgörüden evliliğin bir sadakatten oluştuğunu birbirlerine empati kurarak dinlemeleri gerektiği notunu ileterek insanlarımıza mutluluklar diliyoruz. “dedi.

Editör: Haber Merkezi