Afşin’de 10 okulun, 4006 TÜBİTAK Bili Fuarı kapsamında hazırladığı projeler sergilendi.

Afşin Belediye Düğün Salonunda açılış yapılan 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı kapsamında 10 okuldan destek alan 90 proje sergilendi. Öğrenciler tarafından hazırlanan projeler büyük ilgi topladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, TÜBİTAK tarafından da desteklenen bilim fuarında, öğrencilerin dikkat çeken projelere imza attıklarını söyledi.

Öğrencilerin uzun çalışmalarının ardından kendi fikir ve düşüncelerini yansıtan 90 proje ortaya çıktığını belirten Turan, öğretmen ve öğrencilerin üstün bir gayret göstererek fuarlara katılım sağladıklarını belirtti.

Amaçlarının bilim ve fenlik ışığında araştıran, düşünen, yorumlayan bir gençlik hedeflediklerini söyleyen Turan, şunları söyledi:

“Bugün 10 okulumuzun katılımıyla burada TÜBİTAK Bilim Fuarı açılışını yaptık. Sene başında okullarımız TÜBİTAK’a müracaat ettiler. TÜBİTAK’ın katkılarıyla okullarımızda yaklaşık 5 bin lira ödenek dağıtıldı. Bu ödenekle okullarımız uzun çalışmalar sonucunda öğrencilerimiz kendi fikirlerini, düşüncelerini geliştirilmesi doğrultusunda yeni buluşları burada sergilediler. Öncelikle okullarımız bu fuarı kendi okullarında yaptılar. Bu 10 okulumuz kendi okullarında fuar etkinliğini düzenledikten sonra bütün okullarımızın katılımlarıyla bugün burada yaklaşık 90 buluşumuzu sergiledik. Buluşumuzda çok güzel, değişik, ilginç buluşlar sergilendi.  Bu farın açılmasında emeği geçen bütün okullarımıza, idarecilerimize ve özelliklede buluşlarıyla düşünceleriyle, kendi emekleriyle projelerini hazırlayan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.”

Afşin Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi Okul Müdürü Güllü Dağlı Cırık ise, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı yolculuğuna aylar öncesinden başladıklarını belirtti.

Cırık konuşmasında şunlara değindi; “Değerli misafirlerimiz. Gerçekten bizim için heyecan verici, gurur verici bir gündeyiz. Çünkü biz bu yolculuğa aylar öncesinden başladık. Tüm okullarımız öncelikle TUBİTAK Bilim Fuarına başvuru yaptılar. Daha sonra kabul edilen 10 okulumuzun projeleri TUBİTAK tarafından değerlendirildi ve kabul edildi. Şuan da bizim salonumuzda yaklaşık olarak 90 projeyle birlikte bizi temsil etmekte. Yalnız şunu söylemek istiyorum. Burada 90 proje var. Her okulumuz kendi okullarında ayrı bir proje günlerinde değerlendirdi. Bu bağlamda yaklaşık olarak ilçemizde 300’e yakın proje okullarımızda sergilendi.

Burada ki projelerimiz sizlerin görmesine uygun, sizler için seçilmiş projeler.

Gençlerimizi geleceğe hazırlarken bilim ve fenlik ışığında araştıran, düşünen, yorumlayan bir gençlik hedefliyoruz. Bilim fuarlarımızın amacı öğrenmeye istekli, bilimin öğrenimini arttıran birçok bilgiyi gerçek hayata aktarabilen, hayal gücünü kullanan nesiller yetiştirmektir. Eğitim gruplarımızın bu amacı, bu yaratıcılığı ortaya çıkmasını sağlamaktır.

Başta bu fuarı düzenleyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Afşin Belediye Başkanımıza, Belediye Personellerimize kurum müdürlerimize, bu projeyi canla başla çalışan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyor, tebrik ediyorum.”

Fuara Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan,Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Nusret Karataş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş. MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç, kamu ve kurum amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Editör: Haber Merkezi