Afşin’de, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 30 geçici işçi istihdam edilecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulanan Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Afşin Elbistan, Ekinözü ve Nurhak İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde 90 kişi istihdam edilecek. Bu kişilerden 23’ü güvenlik görevlisi, geriye kalan 67’si de işçi olarak görev yapacak.

Afşin’de TYP kapsamında okullarda görevlendirilmek üzere 30 kişi istihdam edilecek. Bunlardan 22’si normal işçi , 8’i ise güvenlik görevlisi olarak görev yapacak.

16 Ekim’de başlayacak başvurular 20 Ekim’de sona erecek. 9 aylığına iş sahibi olacaklar ise noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Hüseyin Açar, Toplum Yararına Program’ın (TYP) Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Nurhak ilçelerindeki yeni uygulamasına ilişkin bilgiler verdi. Açar, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile imzalanan protokol kapsamında toplam 90 kişinin istihdam edileceğini söyledi. Elbistan’da 35, Afşin’de 22, Nurhak’ta 5 ve Ekinözü’nde de 5 olmak üzere toplam 67 işçi alınacağını bildiren Açar, bunun yanı sıra Elbistan’da 15, Afşin’de ise 8 güvenlik görevlisi alınacağını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde yapılan TYP kapsamında belirlenen isimlerin işbaşı yaptığını kaydeden İŞKUR Elbistan Şube Müdürü Hüseyin Açar, “Güvenlik görevlisi başvurusunda bulunacak adaylardan 25-45 yaş arasında olmaları, lise ve üstü düzeyde eğitim seviyesinde olmaları, askerliğini tamamlamış olmaları, ilk defa güvenlik görevlisi mesleğinde görev yapıyor olması ile güvenlik görevlisi mesleğinde aranılan şartları taşıyor olması istenecek. Başvurular, 16 Ekim 2017 itibariyle başlayacak ve 20 Ekim’e kadar devam edecek. Daha önceki Toplum Yararına Programa başvuranlar, başvurularını yenilemek zorundalar. Eski başvurular yeni alımlar için geçerli olmayacak. Bu projeden yararlanan vatandaşlar 90 gün boyunca daha istihdam edilecek. Başvuru yapacak olan vatandaşlarımızın gerekli evraklarla birlikte son güne kalmadan işlemlerini tamamlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi