Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yayımlanan 692 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Afşin’de 3 kişi kamu görevinden çıkartıldı.

Afşin’de, OHAL kapsamında yayımlanan 692 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Afşin Müftülüğünde görev yapan 1 imam, Afşin Devlet Hastanesinde görev yapan 1 uzman tabip ve 1 hemşire meslekten ihraç edildi.

Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 692 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

OHAL kapsamında yayımlanan 692 Sayılı KHK ile toplam 7 bin 395 kişi kişi kamu görevinden çıkarıldı, 263 kişi görevine iade edildi.

312 kamu görevlisi görevine iade edildi

Yeni KHK ile aralarında 2 vali yardımcısının da bulunduğu 312 kamu görevlisi görevine iade edildi.

Göreve iade kararı verilen personel sayısı ve kurumları şöyle:

"Diyanet İşleri Başkanlığı 36, Türkiye Kalkınma Bankası 1, Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu 2, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 49, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 5, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Merkez Teşkilatı 2, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı 7, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 6, İller Bankası 1, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 1, Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü 2, Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü 2, Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü 1, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü 6, Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü 1, Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü 2, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü Başkanlığı 2, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü 2, Spor Genel Müdürlüğü 3, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 8, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu 4, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü 3, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler 56, Kültür ve Turizm Bakanlığı 4, Maliye Bakanlığı 8, Gelir İdaresi Başkanlığı 7, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı 2, Milli Eğitim Bakanlığı 40, Sağlık Bakanlığı 17, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü 2, üniversiteler 26, İçişleri Bakanlığı 2 (vali yardımcısı)"

7 bin 395 kişi kamu görevinden çıkartıldı

Kararnamede, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca (MGK) devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı veya irtibatı olan kamu görevlerinin ihraçlarına ilişkin liste de yer aldı.

Buna göre, TBMM'den 5, Başbakanlıktan 2, Yargıtay'dan 2, Sayıştay'dan 9, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından 19, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan 4, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünden 1, Diyanet İşleri Başkanlığından 551, Hazine Müsteşarlığından 25, Türkiye Kalkınma Bankasından 5, TOKİ'den 1, TRT'den 29, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 418, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından 19, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 2, Türk Standartları Enstitüsünden 2, KOSGEB'ten 8 ile TÜBİTAK'tan 39 personel için ihraç kararı verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından 1, Devlet Personel Başkanlığından 4, Türkiye İş Kurumu'ndan 2, Sosyal Güvenlik Kurumundan 10, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 9, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 9, Dışişleri Bakanlığından 45, Türk Eximbank Türkiye İhracat Kredi Bankasından 5, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 47, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 25, Gümrük ve Ticaret Bakanlığından 21 kişi çıkarıldı.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığından 42, Emniyet Genel Müdürlüğünden 2 bin 303, Jandarma Genel Komutanlığından 235, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdarelerden bin 486 kişinin görevine son verildi.

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ihraç edilenler arasında yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından 5, Maliye Bakanlığından 47, Gelir İdaresi Başkanlığından 55, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumundan 3, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Genel Müdürlüğünden 1, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğünden 2, Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğünden 1, Milli Eğitim Bakanlığından 102 idari personelin ihracı gerçekleştirildi.

KHK ile Milli Savunma Bakanlığından 9, Genelkurmay Başkanlığından 1, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 181, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 180, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 185, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kuruluşlardan 789, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 93, Yükseköğretim Kurumundan 356 personel ihraç edildi.

Editör: Haber Merkezi