Afşin’de,  ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Özel Feyzan, Özel Özverili Rehabilitasyon Merkezi işbirliğinde Afşin Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Türkiye’de engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların büyük mesafe kat ettiğini belirterek, Afşin’de özel bireylere yönelik yatırımlara daha da ağırlık vereceklerini söyledi.

Belediye olarak etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Güven, “Göreve geldiğimiz günden itibaren özel bireylere yönelik birçok etkinliğimiz, yatırımlarımız oldu. Belediye olarak i Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve özel rehabilitasyon merkezlerimizle işbirliği içerisinde hareket ederek özel insanlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Engellilerin toplumda ve sosyal hayatın içinde yer alabilmeleri için daha çok etkinlik yapmak istediklerini belirten Güven, “Özel insanlarımıza çok değer veriyoruz. Çünkü bizlerde olmayan özellikler onlarda var. Sezgileri bizlerden güçlü, kalplerinde kötülük yok. Biz yapmış olduğumuz bu tür etkinliklerle onlara destek olmayı ve sosyal hayatın içerisinde çeşitli aktiviteler sunmayı amaçlıyoruz. İlçemizde engellilere yönelik hizmet veren kurumlarımızla her zaman uyum içerisinde olacağız.  Rabbim bu özel insanların yüzlerinde gülüşleri, samimiyeti eksik etmesin. Bu heyecanı onlara yaşatan, kısa bir zaman diliminde bu programı hazırlayan emek veren tüm öğretmenlerimize ve özel öğrencilerimize teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından özel eğitim uygulama merkezi okullarında eğitim gören öğrenciler hazırlamış olduğu gösterileri sundu.

Etkinliğe, Afşin Cumhuriyet Savcısı Hacı Eyüp Gültek, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmail Serhat Çarkar, İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Asef Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi, sivil toplum kuruşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi