Afşin’de karnelerini alan öğrenciler 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamladı.

Afşin’de ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan yaklaşık 20 bin 500 öğrenci karnelerini alarak iki hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, Namık Kemal Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı. Turan, tatilde öğrencilere kitap okuma tavsiyesinde bulundu.

2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, “ Öğrencilerimizin aldığı bu karneler, çocuklarımızın yıl içerisindeki çalışmaların göstergesi olduğu kadar velilerinde başarı oranını gösterdiğini kimse unutmasın. İlçemizde bu dönem öğrencilerimizin yanı sıra velilere de karne verecektik fakat uygulamaya koyamadık. İnşallah önümüzdeki dönem öğrencilerimizle birlikte velilere de birer karne dolduracağız” açıklamasında bulundu.

Velilere seslenen Turan, kötü not getiren çocuklara baskı yapılmaması konusunda uyarıda bulunarak şöyle devam etti:

 “ Öğrencilerimiz kırık not getirebilirler. Bunun her zaman telafisi vardır. Burada önemli olan çocukların kalbinin kırılmaması ve okula küstürülmemesidir. Öğrencinin başarısında velilerin çalışmaları ve yönlendirmesi çok önemlidir. Çocuklarımız bu iki haftalık tatillerinde ders yapmasın, eğlensin, ama kitap okumayı ihmal etmesin. Kitap okumak bir ödev değil, yaşam tarzıdır”

Turan, konuşmasının ardından, öğrencilere karnelerini takdim etti.

Törene, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ile öğrenci velileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi