Afşin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şahan, 1. kademe okuma yazma kurslarında okuryazar olma başarısını gösteren kursiyerlerin müracaat etmesi durumunda 2. kademe okuma yazma kursu açılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan ve Afşin’de de yürütülen 1. kademe okuma yazma seferberliği kapsamında halk eğitim merkezi bünyesinde açılan yetişkinlere yönelik kurslar tamamlandı.

1. kademe okuma yazma kurslarını tamamlayan kursiyerler tarafından Afşin Halk Eğitim Merkezi’ne veya en yakın okula müracaat edilmesi durumunda ilkokul düzeyindeki 2. Kademe okuma yazma kursuda kursiyerlerin hizmetine açılacak.

Afşin Halk Eğitim Müdürü Ahmet Şahan, yaptığı konuşmada “Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde Türkiye genelinde başlatılan okuryazarlık seferberliğinin amacı ülke genelinde okuma yazma bilmeyen tek bir vatandaşın kalmamasıdır. Elimizden geldiği kadar vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. Bu çalışmalar sonucunda Afşin’deyaklaşık 700 kursiyerimiz okuma yazma öğrendi. Şimdi ise 1. Kademe okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerlerimiz 2. Kademe okuma yazma kursuna katılabilecekler. 2. Kademe ilkokul düzeyinde olup eğitimlerimiz de talebe bağlı olarak okul ve kurumlarımızda açılacak.” ifadelerini kullandı.

“Kadınlarımız Sosyal Hayatın Aktif Olarak İçerisinde”

Afşin’de okuma yazma bilmeyen her kadına ulaşmak istediklerini belirten Afşin Halk Eğitim Müdürü Ahmet Şahan,“Afşin’de ulaşılamayan kimse kalmasın istedik. Eğer köyün birinde veya bir mahallede tek bir kişi okuma yazma kursuna gelemiyorsa biz onun ayağına gideceğiz, okuma yazma öğrenmesini sağlayacağız. Bu o kadar önemli bir konu. Çünkü okuma yazma bilmeyen bir insanın bugün normal hayatını devam ettirmesi için mutlaka birine ihtiyacı var. Aslında okuma yazma bilmeyen bir anlamda engelli. Çünkü bir resmi işlemini yaptıracağında, çocuğunun bir işi olduğunda vb. olaylarda ya eşinin yardımını alacak ya komşusunun yardımını alacak. Ama bugün görüyoruz ki kadınlarımız sosyal hayatın aktif olarak içerisinde. Biz bundan büyük mutluluk duyuyoruz. Kadınlarımızın gerek çalışma hayatında gerek sosyal yaşamlarında aktif olarak toplum içerisinde yer alması, toplumumuzun daha ileriye gitmesi için son derece önemli konular."

“Emeği Geçen Herkese Çok Teşekkür Ediyorum”

 "Kursu bitiren kursiyerlerimizden bir ricam var. Ne olur çevrenizde okuma yazma kursuna gelemeyen veya bu konuda ihmalkâr davranan komşularınız, tanıdıklarınız varsa onları cesaretlendirin. 700 kişinin okuryazar olmasına vesile olan, bu amaçla çalışmalar ve girişimler yapıp bunun anlamını, önemini vatandaşlara iyi bir şekilde anlatan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kurslara katılarak cesaret gösteren ve büyük bir emek sonucu okuryazar hale gelen bütün kursiyerlerimizi tebrik ediyorum." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi