Afşin’de bulunan 19 bölgede “Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına” dair karar resmi gazetede yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı 3459 sayılı resmi gazeteye göre ; “Kahramanmaraş’ın, Afşin İlçesinde Bulunan ve Ekli Listede İsimleri Belirtilen Yerlerde Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Yapılmasına, 6200 sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen Hizmetler Hakkında Kanunun ek 9 uncu maddesi gereğince karar verilmiştir “denildi.

Yayımlanan karar kapsamında Afşin ilçesinde yer alan Altunelma, Alemdar, Alparslan, Emirilyas, Çobanbeyli, Kangal, İnciköy, Berçenek, Tanır, Büğet, Kaşanlı, Çomudüz, Çayırbağı (Arıtaş), Göllüce (Arıtaş), Gözübenli (Arıtaş), Kayaaltı (Arıtaş), Mustafakemalpaşa (Arıtaş), Yeşilyurt ve Pınarbaşı olmak üzere 19 bölgede arazi toplululaştırması yapılacağı açıklandı.

Öte yandan, Resmi Gazete’de yer alan bir diğer Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı alanların “yayla alanı” olarak ilan edilmelerine ilişkin Bakanlar Kurulu kararlarında yer alan hükümler yürürlükten kaldırıldı.

Editör: Haber Merkezi