Afşin’de, genç çiftçilere 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlayacak program kapsamında 17 başvuru hibe almaya hak kazandı.

Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu yıl "Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı"ndan faydalanacak başvuru sahiplerinin belirlendiğini açıkladı.
 

Afşin’de, 216 başvurudan 17’si hibe almaya hak kazandı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, bu kapsamda, genç çiftçilere 30'ar bin liralık hibe desteği verileceğine işaret etti.

Projeden faydalanacak genç çiftçilerin hak ediş listelerinin ilan edildiğini söyleyen Kurt, şunları kaydetti:

"Listeler 30 Mayıs-05 Haziran tarihleri arasında 5 iş günü tüm il ve ilçe müdürlüklerinde askıda kalacak. Başvuru sahipleri, il ve ilçe müdürlüklerinden veya 'https://gencciftci.tarim.gov.tr ' adresinden durumlarını öğrenebilecekler. Hibe almaya hak kazanan genç çiftçiler, 6-13 Haziran tarihleri arasında il ve ilçe müdürlükleri ile yapacakları sözleşmelerden sonra projelerini faaliyete geçirmeye başlayacaklar."

En Çok Proje Büyükbaş Hayvancılık Alanında

 11 Mahallede büyükbaş desteği yapılacağını ifade eden İlçe Tarım Müdürüm Kurt, “ 2017 Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı kapsamında projesi kabul edilen genç çiftçilere Yazıdere, Alemdar, Esence, Bakraç, Hüyüklü, Ördek, Kangal, Arıtaş, Ortaklı, Yazıdere ve Başüstü Mahallesinde büyükbaş sığır desteği verilecek.

Arıtaş ve Koçovası Mahallesinde küçükbaş hayvan desteği, Bakraç Mahallesinde Büyükbaş Hayvancılık Tesis Yapımı ve Hayvan Alımı desteği, Altunelma Mahallesinde kanatlı desteği, Arıtaş Mahallesinde Bağcılık ve Üzümsü Bitkiler desteği verilecek. Son olarak Tanır Mahallemizde Kapama ve Meyve Bahçesi desteği verilecek.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi