Bakanlar Kurulu'nun söz konusu kararı, Resmi Gazete'nin 2017/10927 sayısında yayımlandı. Karara göre Afşin merkez dahil olmak üzere 16 mahalle "uygulama alanı" olarak tespit edildi.

Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Afşin’de "uygulama alanı" olarak tespit edilen 16 mahallede yerleşim alanlarında dağıtılacak toprak normu da belirlendi.

Bakanlar Kurulunun, “Bazı Yerleşim Birimlerinin Uygulama Alanı Olarak Tespiti, Bazı Yerleşim Alanlarında Dağıtılacak Toprak Normunun Belirlenmesi ve Uygulama Alanı Kapsamına Alınan Bazı Yerleşim Birimlerinin Arazi Toplulaştırması Kapsamından Çıkarılması Hakkında Karar”ına göre Afşin’ merkez, Suluk Mahallesi, Alimpınar Mahallesi, Çağılhan Mahallesi, Emirli Mahallesi, Kötüre Mahallesi, Soğucak Mahallesi, Esence Mahallesi, Nadır Mahallesi, Deveboynu Mahallesi, Anzorey Mahallesi, Altaş Mahallesi, Ördek Mahallesi, Hüyüklü Mahallesi, Erçene Mahallesi ve Yazıdere Mahallesi’nde uygulamalı tarım yapılacak.

Karara göre, Kahramanmaraş merkezde 29 mahallede, Afşin’de 16, Elbistan’da 12, Ekinözü’nde 4, Göksun’da 19, Pazarcık’ta7, Türkoğlu’nda 1 olmak üzere toplam 88 mahalle uygulama alanı olarak belirlendi.

Editör: Haber Merkezi