Afşin Belediyesinin 2020 yılı kültürel etkinlikleri kapsamında bu yıl 10'uncusunu gerçekleştireceği “Yemliha Yürüyüşü" 15 Temmuz Çarşamba günü düzenlenecek.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları Türk Bayraklarıyla donatılacak. Şehit kabirlerinin ziyaret edilmesiyle başlayan program Ulu Camide şehitler için mevlidi şerif okunmasıyla devam edecek.

-"Geleneksel Şehitleri Anma ve Yemliha Yürüyüşü" yapılacak

Afşin Belediyesinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Yemliha Yürüyüşü 10.’su yarın saat 19.00’da Şehit Ömer Erüstün Meydanında Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından başlayacak. Yürüyüşte yeni tip koronavirüs (Covid -19) salgını tedbirleri uygulanacak. Yürüyüşün ardından Eshab-ı Kehf Külliyesinde Çay ve çörek ikramında bulunulacak.

-Demokrasi nöbeti saat 22.00’da başlayacak

Afşin Belediyesi önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında anma programı saat 22.00’da 50’şer grupluk topluluklar halinde düzenlenecek.  Pandemi nedeniyle anma programına katılan vatandaşların maske takması ve sosyal mesafe kurallarına uyması gerekmekte.

Son olarak yine 50’şer kişilik gruplar halinde demokrasi nöbeti tutularak program sona erecek.

Editör: Haber Merkezi